-
Strefa klienta
-
Koszyk ( 0 )
- NOWOŚCI
-
Kawa
- Beansmith's Coffee- Czechy 🇨🇿
- Bracia Ziółkowscy - Polska 🇵🇱
- Banibeans
- Coffea Circulor- Szwecja 🇸🇪
- COFFEE PLANT- Polska 🇵🇱
- Diamond's Roastery- Słowacja 🇸🇰
- El Cafetero- Polska 🇵🇱
- Friedhats- Holandia 🇳🇱
- Father's Coffee- Czechy 🇨🇿
- HAYB- Polska 🇵🇱
- Heresy- Polska 🇵🇱
- Ingagi Coffee- Polska 🇵🇱
- LaCava- Polska 🇵🇱
- Manhattan Coffee- Holandia 🇳🇱
- Momento Coffee
- Populus Coffee- Niemcy 🇩🇪
- Prolog Coffee- Dania 🇩🇰
- Rum Baba Coffee- Holandia 🇳🇱
- Runty Roaster- Polska 🇵🇱
- The Naughty Dog- Czechy 🇨🇿
- Młynki
- Herbata
-
Akcesoria
- Promocje
- Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
-

- NOWOŚCI
-
Kawa
- Beansmith's Coffee- Czechy 🇨🇿
- Bracia Ziółkowscy - Polska 🇵🇱
- Banibeans
- Coffea Circulor- Szwecja 🇸🇪
- COFFEE PLANT- Polska 🇵🇱
- Diamond's Roastery- Słowacja 🇸🇰
- El Cafetero- Polska 🇵🇱
- Friedhats- Holandia 🇳🇱
- Father's Coffee- Czechy 🇨🇿
- HAYB- Polska 🇵🇱
- Heresy- Polska 🇵🇱
- Ingagi Coffee- Polska 🇵🇱
- LaCava- Polska 🇵🇱
- Manhattan Coffee- Holandia 🇳🇱
- Momento Coffee
- Populus Coffee- Niemcy 🇩🇪
- Prolog Coffee- Dania 🇩🇰
- Rum Baba Coffee- Holandia 🇳🇱
- Runty Roaster- Polska 🇵🇱
- The Naughty Dog- Czechy 🇨🇿
- Młynki
- Herbata
-
Akcesoria
- Promocje
- Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
-
- Kategorie
-
Banibeans - Burundi Kibingo - 250g


Opinie |
brak ocen
(Dodaj)
|
||||||||||
Wysyłka / Odbiór | 24 h 🚀/ "od ręki" Ul. Płocka 22A 🏡 | ||||||||||
Cena przesyłki od: |
12.99
|
||||||||||
Waga | 0.25 kg |
Kod kreskowy | |
EAN |
- Opis
- Opinie i oceny (0)
Banibeans - Burundi Kibingo- 250g
To wyjątkowo słodka i wyjątkowa kawa z wysoko położonego regionu Kayanza. W Burundi, podobnie jak w Rwandzie, dominują ziarna Red Bourbon, co sprawia, że kawy są niezwykle słodkie i złożone.
Ziarna poddawane są specjalnemu naturalnemu procesowi drożdżowemu, w wyniku którego powstaje owocowa i ciekawa kawa.
Proces:
Wiśnię umieszcza się w pojemnikach i dodaje drożdże. Wiśnia jest pozostawiona do fermentacji w tym środowisku przez około 36 godzin. Drożdże zostały specjalnie opracowane do produkcji kawy w ciągu czteroletniego okresu badań i prób. Złożoność, kwasowość, jasność, nuty kwiatowe i inne są wzmacniane przez wydłużony czas fermentacji. Po fermentacji wiśnie trafiają na stoły suszarnicze, gdzie suszą się powoli przez 2-3 tygodnie, w tym czasie wiśnie są wielokrotnie sortowane i przesiewane, aby zapewnić równomierne suszenie. Wiśnię pozostawia się do wyschnięcia od wschodu do zachodu słońca i przykrywa się prześcieradłem wieczorem lub podczas deszczu. Poziom wilgoci jest dokładnie monitorowany, a wiśnie z widocznymi wadami są usuwane. Po wyschnięciu kawa jest pakowana w worki i transportowana do magazynu. Identyfikowalność stacji, dnia i jakości jest utrzymywana przez cały proces.
Profil sensoryczny: mango, gorzka czekolada, wino
- Nowości
- Bestsellery
- Wyprzedaże
- Promocje
- Świeża dostawa
- Ostatnio oglądane produkty
- Inni Klienci kupili również
- Produkty podobne
288.99
119.00
375.00
288.99
119.00
375.00
74.25
49.50
74.25
74.25
48.45
288.99