• Kategorie
  • Beansmith's - Brazylia Jebuticaba Jam - 250g

Data palenia: 09.05.2023

Profil sensoryczny: czarny bez, Owoce tropikalne, wino
Obróbka: Fermentacja beztlenowa (anaerobic)
Odmiana botaniczna: Catuai
Profil wypalenia: Pod filtr
Brak towaru
69.00
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wpisz swój e-mail
Opinie
Wysyłka / Odbiór 24 h 🚀/ "od ręki" Ul. Płocka 22A 🏡
Cena przesyłki od: 12.99
Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
Paczkomaty InPost 12.99
Kurier Inpost 14.99
Kurier (Pobranie) 18
Kurier DPD 22.5
Waga 0.25 kg

Beansmith's - Brazylia Jebuticaba Jam 250g

Właściciel Fazenda Estrela i Fazenda Recanto o imieniu Rafael Vinhal jest najstarszym synem Alfonsa i Marcélii, którzy zapoczątkowali trzecie pokolenie rolników. Rafael odpowiada za komercyjny rozwój gospodarstwa oraz marki Vinhal. Nigdy wcześniej nie eksportował bezpośrednio, a teraz jest to jeden z jego głównych projektów. Brazylia działa głównie w oparciu o monopol kawowy i spółdzielnie skupu; handel bezpośredni jest tu wciąż nowością. Rafael należy do pokolenia rolników, którzy są zainteresowani tym, dokąd trafia ich kawa, którzy palarnie pracują z jej kawą i jaki jest produkt końcowy ich miesięcy ciężkiej pracy.

Ta kawa to mikrolot o wyraźnej owocowości, zwany dżemem Jabuticaba, na cześć brazylijskiego owocu jabuticaba. Odmiana Catucaí 2SL jest przetwarzana metodą podwójnej fermentacji i jest naturalna. Wiśnie kawowca poddawano fermentacji tlenowej przez 36 godzin „na sucho”, tj. w całych wiśniach na wolnym powietrzu. Następnie, aby za bardzo nie podnieść temperatury, kawę szybko schładzano zimną wodą tzw. szok termiczny. Po tym nastąpiła druga fermentacja, w której wiśnie fermentowano beztlenowo przez 122 godziny, również bez wody. Po tym czasie kolejny szok termiczny, wirowanie i suszenie przez 23 dni.

Profil sensoryczny: jackfruit, chardonnay, syrop z bzu

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.