• Kategorie
  • Beansmith's - Kenia Kahunyo AA - 250g

Data palenia: 02.03.2023

Profil sensoryczny: Czarna herbata, Czerwona porzeczka, Morela
Obróbka: Washed
Wysokość uprawy: 1600-1800 m n.p.m
Odmiana botaniczna: Ruiru 11, SL28, SL34
Profil wypalenia: Pod filtr
Brak towaru
69.00
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wpisz swój e-mail
Opinie
Wysyłka / Odbiór 24 h 🚀/ "od ręki" Ul. Płocka 22A 🏡
Cena przesyłki od: 12.99
Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
Paczkomaty InPost 12.99
Kurier Inpost 14.99
Kurier (Pobranie) 18
Kurier DPD 22.5
Waga 0.25 kg

Beansmith's - Kenia Kahunyo AA 250g

Rolnicy dostarczający do myjni Kahunyo uprawiają przede wszystkim SL28 i SL34 w małych ogródkach kawowych, które są średnio mniejsze niż 1 hektar. Odmiany „SL” to odmiany oryginalnie wprowadzone na rynek przez Scott Agricultural Laboratories (SAL) w latach 30. i 40. XX wieku.

Wkrótce stały się ulubionymi drzewami dla wielu hodowców w Kenii ze względu na ich głęboką strukturę korzeni, która pozwala im zmaksymalizować ograniczone zasoby wody i rozkwitać nawet bez nawadniania. Uprawia się je z poważnym podejściem do zrównoważonego rozwoju i dobrych praktyk rolniczych, przy minimalnym wpływie na środowisko tam, gdzie to możliwe. Ruiru 11 to nowa odmiana znana ze swojej odporności na choroby i wysokich plonów. Również zaczyna owocować już po 2 latach. Rolnicy otrzymują techniczne wsparcie agronomiczne od Sucafina Kenya. Otrzymują również próbki gleby z Kahawa Bora. Program pobierania próbek gleby dotyczy kluczowego etapu rentowności rolników. Niższe koszty nakładów oznaczają niższe całkowite koszty produkcji i wyższe zyski. Bardziej ukierunkowane zastosowanie wkładu przekłada się również na zdrowsze drzewa i wyższą jakość wiśni. Przed programem pobierania próbek gleby Kahawa Bora rolnicy mieli niewielki dostęp do metod analizy gleby. Nawóz, po zastosowaniu, byłby formułowany zgodnie z ogólną recepturą, a nie taką, która jest wyjątkowo dostosowana do konkretnych potrzeb gospodarstwa. Teraz, dzięki lepszemu dostępowi do informacji dzięki technologii i pomocy agronomicznej, rolnicy mogą stosować odpowiednią recepturę nawozu we właściwym czasie, poprawiając plony i jakość wiśni.

Profil sensoryczny: morela, czerwona porzeczka, czarna herbata

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.