
- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Palarnie
- Bracia Ziółkowscy - Polska
- Blind Monkey - Irlandia
- COFFEE PLANT- Polska
- Coffee Collective - Dania
- Doubleshot - Czechy
- DAK Coffee - Holandia
- Friedhats- Holandia
- Guest Coffee - Polska
- Good Coffee - Polska
- HAYB- Polska
- Kavoholik - Słowacja
- Labuna - MY
- Manhattan Coffee- Holandia
- MAMAM Coffee - Polska
- Miga Coffee - Polska
- Momento Coffee - Polska
- Rum Baba Coffee- Holandia
- Runty Roaster- Polska
- Sumo Coffee Roasters - Irlandia
- Swerl Coffee - Szwecja
- Pochodzenie
- Metoda zaparzania
- Rodzaj
-
Palarnie
- Młynki
- Herbata
- Akcesoria
- Promocje
- Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Bracia Ziółkowscy - Polska
-
Blind Monkey - Irlandia
-
COFFEE PLANT- Polska
-
Coffee Collective - Dania
-
Doubleshot - Czechy
-
DAK Coffee - Holandia
-
Friedhats- Holandia
-
Guest Coffee - Polska
-
Good Coffee - Polska
-
HAYB- Polska
-
Kavoholik - Słowacja
-
Labuna - MY
-
Manhattan Coffee- Holandia
-
MAMAM Coffee - Polska
-
Miga Coffee - Polska
-
Momento Coffee - Polska
-
Rum Baba Coffee- Holandia
-
Runty Roaster- Polska
-
Sumo Coffee Roasters - Irlandia
-
Swerl Coffee - Szwecja
Palarnie -
-
Młynki
-
Herbata
- Akcesoria
- Promocje
-
Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
-
- Szukaj
- Moje konto
- Ulubione
-
Koszyk
0
-
Koszyk (0)Koszyk jest pustyDo bezpłatnej dostawy brakuje -,--Darmowa dostawa!Suma 0,00 złCena uwzględnia rabaty
-


Blind Monkey - Etiopia Idido - 250g
Data palenia: 04.12.2024
- Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
- DPD Pickup 6.99
- Paczkomaty InPost 12.99
- Kurier Inpost 14.99
- Kurier (Pobranie) 18
- Kurier DPD 18
Blind Monkey - Etiopia Idido - 250g
Delikatna i kwiatowa kawa o aromacie herbaty, oferująca eleganckie nuty jaśminu, bergamotki i moreli.
Ulepszony proces mycia: Ta kawa przeszła skrupulatny proces ulepszonego mycia, aby poprawić jej jakość i smak. Oto jak to się stało:
Selekcja: Wiśnie zostały starannie posortowane — 85% w pełni dojrzałych, 5% lekko niedojrzałych i 10% przejrzałych. Pływające owoce usunięto, zanurzając wiśnie w wodzie.
Fermentacja: Wiśnie zostały pozbawione miąższu i poddane fermentacji przez 72 godziny, a woda była odświeżana co 24 godziny, aby zapewnić czystą i kontrolowaną fermentację. Temperatury otoczenia podczas fermentacji wahały się od 18,5 do 20,5°C.
Suszenie: Po fermentacji pergamin był suszony na podniesionych afrykańskich grządkach przez 21 dni, co zapewniało równomierne i spójne suszenie.
Ten udoskonalony proces stawia na precyzję i innowację. Obejmuje trzydniowy okres fermentacji z regularną wymianą wody, co pozwala uzyskać czysty i żywy profil smakowy kawy.
Profil sensoryczny: kwiaty, jaśmin, bergamotka, morela
Dane producenta
Blind Monkey Coffee
20 Woodbank Dr, Finglas
D11 Y2A2 DUBLIN
Ireland
+353 85 118 2159
hello@blindmonkeycoffee.com
-
Świeża dostawa