• Kategorie
  • Brazia Ziółkowscy - Etiopia Adola natural, Espresso- 250g

Data palenia: 29.08.2023

Mielenie
Profil sensoryczny: Czekolada, Cytrusy, Jaśmin
Obróbka: Natural
Wysokość uprawy: 2100 m n.p.m
Odmiana botaniczna: Heirloom
Profil wypalenia: Pod espresso
45.00
szt. Do przechowalni
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Opinie
Wysyłka / Odbiór 24 h 🚀/ "od ręki" Ul. Płocka 22A 🏡
Cena przesyłki od: 12.99
Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
Paczkomaty InPost 12.99
Kurier Inpost 14.99
Kurier (Pobranie) 18
Kurier DPD 22.5
Waga 0.25 kg

Brazia Ziółkowscy - Etiopia Adola natural, espresso- 250g

 Stacja obróbki Adola jest w zlokalizowania w regionie Guji. W sezonie, kawowiec jest suszony na 360 podniesionych, specjalnie przygotowanych do tego łóżkach. Podczas przygotowywania kawy do eksportu, na stacji pracuje 385 pracowników, którzy czuwają nad kontrolą jakości oraz prowadzą selektywne sortowanie ziaren i regularne testy smakowe. Wszyscy rolnicy oraz pracownicy, którzy pracują przy zbiorach na stacji Adola są zarejestrowani z siecią projektów socjalnych (takich jak Buna Qala) eksportera Kerchanshe oraz właściciela Israela Degfy.

W smaku bardzo czysty, długi, słodki posmak. Dodatkowo, wyczuwalna jest, charakterystyczna dla tego regionu w Etiopii, nuta jaśminu, szczególnie po odczekaniu kilku minut od zaparzenia i spadku temperatury naparu.

Profil Sensoryczny: jaśmin, czekolada, cytrusy

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.