• Kategorie
  • COFFEE PLANT - Kenia Gakuyu - 250g

Data palenia: 15.11.2023

Mielenie
Profil sensoryczny: Cytrusy, Karmel, Czerwona porzeczka
Obróbka: Washed
Wysokość uprawy: 1650 m n.p.m
Odmiana botaniczna: SL28, SL34
Profil wypalenia: Pod filtr
62.00
szt. Do przechowalni
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Opinie
Wysyłka / Odbiór 24 h 🚀/ "od ręki" Ul. Płocka 22A 🏡
Cena przesyłki od: 12.99
Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
Paczkomaty InPost 12.99
Kurier Inpost 14.99
Kurier (Pobranie) 18
Kurier DPD 22.5
Waga 0.25 kg

COFFEE PLANT - Kenia Gakuyu - 250g

Kenia Gakuyu ma średnie, krągłe body oraz dobrze rozwiniętą kwasowość. 

Młyn Gakuyu-Ini znajduje się około 130 km od Nairobi. Jest zarządzany przez Thirikwa Cooperative Society, w której skład wchodzi 1553 drobnych rolników, w tym 674 kobiety. Kooperatywa dba by rolnicy byli właściwie wynagradzani za swój trud włożony w produkcję wysokojakościowej kawy. Plantacje położone są na wulkanicznych zboczach Góry Kenia, która jest ważnym źródłem dostaw wody dla dużej części tamtejszej populacji. Zbiory są obfite w wysokojakościowe ziarna.

Rekomendowana receptura przez COFFEE PLANT:

18 g kawy – średnio zmielonej (25 klików na Comandante) 300 g wody w temperaturze 96°C. I zalanie 50 g; II zalanie w 35 sek.: do 100 g; III zalanie w 1:10 dolać do 200 g, IV zalanie: w 1:35 dolać do 300 g. Po upływie ok. 2:40 Twoja kawa jest gotowa!

Profil sensoryczny: cytrusy, czerwona porzeczka, karmel

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.