• Kategorie
  • Coffea Circulor - Kolumbia Chicle 100g

Data palenia: 11.09.2023

Mielenie
Profil sensoryczny: Truskawki, Wanilia, Czekolada wiśniowa, Marakuja
Obróbka: Experimental Natural
Wysokość uprawy: 1550-1600 m n.p.m
Odmiana botaniczna: Castillo
Profil wypalenia: Pod filtr
75.00 -8% 69.00
Do końca promocji pozostało:
Najniższa cena z 30 dni przed promocją:
65
szt. Do przechowalni
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Opinie
Wysyłka / Odbiór 24 h 🚀/ "od ręki" Ul. Płocka 22A 🏡
Cena przesyłki od: 12.99
Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
Paczkomaty InPost 12.99
Kurier Inpost 14.99
Kurier (Pobranie) 18
Kurier DPD 22.5
Waga 0.1 kg

Coffea Circulor - Kolumbia Chicle  100g

Kawa z rodzaju : "Hubba Bubba!"

Aroma Nativo, prowadzona przez Luisa Marcelino, dostarcza ekskluzywne mikropartie kaw kolumbijskich o punktacji: 86, 87, 89+, 90+.

Luis od wielu lat nawiązuje kontakty między nieznanymi kolumbijskimi plantatorami kawy, a obecnie wdraża kilka swoich protokołów fermentacji z każdym rolnikiem.

FERMENTACJA

Metoda ta polega na zaszczepianiu drożdży miąższem owoców kawy. Ciepło przyspiesza reakcje chemiczne. W przypadku mikrobiologii może być inaczej, ponieważ podgrzewanie trwającej fermentacji może prawdopodobnie zwiększyć szybkość reakcji mikrobiologicznych. Reakcje te mogą również przebiegać w odwrotnym kierunku, a drobnoustroje mogą zostać zniszczone pod wpływem nadmiernego ciepła. Metoda fermentacji jest zastrzeżona przez Luisa Marcelino i Aroma Nativo.

Rekomendowana receptura:

20g kawy, 300ml wody (93-95 stopni Celsjusza), około 28kliknięcia na młynku Comandante


Profil sensoryczny: marakuja, wanilia, truskawki

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.