
-
-
Koszyk jest pustySuma 0
- Kategorie
-
Coffea Circulor - Kolumbia Chicle 100g


Opinie | |
Wysyłka / Odbiór | 24 h 🚀/ "od ręki" Ul. Płocka 22A 🏡 |
Cena przesyłki od: | 12.99 |
Waga | 0.1 kg |
Coffea Circulor - Kolumbia Chicle 100g
Kawa z rodzaju : "Hubba Bubba!"
Aroma Nativo, prowadzona przez Luisa Marcelino, dostarcza ekskluzywne mikropartie kaw kolumbijskich o punktacji: 86, 87, 89+, 90+.
Luis od wielu lat nawiązuje kontakty między nieznanymi kolumbijskimi plantatorami kawy, a obecnie wdraża kilka swoich protokołów fermentacji z każdym rolnikiem.
FERMENTACJA
Metoda ta polega na zaszczepianiu drożdży miąższem owoców kawy. Ciepło przyspiesza reakcje chemiczne. W przypadku mikrobiologii może być inaczej, ponieważ podgrzewanie trwającej fermentacji może prawdopodobnie zwiększyć szybkość reakcji mikrobiologicznych. Reakcje te mogą również przebiegać w odwrotnym kierunku, a drobnoustroje mogą zostać zniszczone pod wpływem nadmiernego ciepła. Metoda fermentacji jest zastrzeżona przez Luisa Marcelino i Aroma Nativo.
Rekomendowana receptura:
20g kawy, 300ml wody (93-95 stopni Celsjusza), około 28kliknięcia na młynku Comandante
Profil sensoryczny: marakuja, wanilia, truskawki