• Kategorie
  • Coffea Circulor - Panama Abu Sesenta Geisha 100g

Data palenia: 01.03.2022

Profil sensoryczny: Ananas, Bergamotka, Jabłko, lawenda, orzech
Obróbka: Fermentacja beztlenowa (anaerobic)
Wysokość uprawy: 1550 m n.p.m
Odmiana botaniczna: Geisha
Profil wypalenia: Pod filtr
Cup score: 91
Brak towaru
115.00
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wpisz swój e-mail
Opinie
Wysyłka / Odbiór 24 h 🚀/ "od ręki" Ul. Płocka 22A 🏡
Cena przesyłki od: 12.99
Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
Paczkomaty InPost 12.99
Kurier Inpost 14.99
Kurier (Pobranie) 18
Kurier DPD 22.5
Waga 0.1 kg

Coffea Circulor - Panama Abu Sesenta Geisha 100g100g


Dziewicze lasy deszczowe, w których leżą plantacje kawy Abu, sprawiają, że jej klimat jest niezwykłym warunkiem do osiągnięcia unikalnego połączenia cech, które sprawiają, że kawa Geisha jest jedyna w swoim rodzaju, nasycona osobowością, intensywnymi soczystymi smakami i aromatycznymi nutami kwiatowymi.

91,5 pkt SCA, gładkie body, idealny balans, słodki i orzechowy aftertaste, Geisha.

Zastosowano dwufazowy proces beztlenowy, w którym owoce kawy są rozdrabniane i „fermentowane na sucho" przez maksymalnie 144 godziny, zanim zostaną w pełni ręcznie umyte czystą górską wodą. Po całkowitym umyciu kawa jest suszona na podwyższonych afrykańskich łóżkach przez około 15 dni.

Działalność w Abu Coffee została nazwana na cześć pamięci José Guillermo Luttrell Tedman, trzeciego pokolenia producentów kawy. „Abu" (skrót od Abuelo, po hiszpańsku dziadek), jak nazywały go jego wnuki, reprezentuje spuściznę tego wizjonerskiego i namiętnego miłośnika Boquete i wysokiej jakości kawy, aby zachować ją dla przyszłych pokoleń.

Profil sensoryczny: jabłko, miód, ananas, lawenda


Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.