• Kategorie
  • Father's Coffee Roastery - Indonezja Pegasing Natural - 300g

Data palenia: 15.11.2022

Profil sensoryczny: Czekolada wiśniowa, Słodka
Obróbka: Natural
Wysokość uprawy: 1300-1500 m n.p.m
Odmiana botaniczna: Gayo 1, Tim Tim
Profil wypalenia: Pod filtr
Brak towaru
89.00 -10% 80.10
Do końca promocji pozostało:
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wpisz swój e-mail
Opinie
Wysyłka / Odbiór 24 h 🚀/ "od ręki" Ul. Płocka 22A 🏡
Cena przesyłki od: 12
Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier Inpost 14
Kurier (Pobranie) 18
Kurier DHL 18
Waga 0.3 kg

Father's Coffee Roastery - Indonezja Pegasing Natural - 300g

Indonezja jest historycznie jednym z pierwszych krajów, w których w ogóle uprawiano kawę. Pierwsze sadzonki zostały tu przemycone z Jemenu na początku XVII wieku przez kolonistów holenderskich. Dziś, w związku z epidemią rdzy kawowej w latach 1860 – 1880, najbardziej indonezyjską kawą jest robusta, ale dzięki boomowi kaw speciality, uprawa jakościowych odmian arabiki powoli wysuwa się na pierwszy plan.

Palarni Father's udało się nawiązać współpracę z bardzo zaawansowaną w lokalnych warunkach myjnią w rejonie Pegasing, z której kupują kawy po obróbce mytej, beztlenowej lub jak ta, gdzie mamy do czynienia z obróbką  naturalną. 


Profil sensoryczny: wiśnie w czekoladzie, lody miętowe, długi słodki posmak

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.