• Kategorie
  • Friedhats - Indonezja Frinsa Edun - 250g

Data palenia: 22.09.2022

Profil sensoryczny: Gorzka czekolada, Kombucha
Obróbka: Fermentacja beztlenowa (anaerobic)
Wysokość uprawy: 1300-1500 m n.p.m
Odmiana botaniczna: Sigaran Utang
Profil wypalenia: Pod filtr
Brak towaru
76.00
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wpisz swój e-mail
Opinie
Wysyłka / Odbiór 24 h 🚀/ "od ręki" Ul. Płocka 22A 🏡
Cena przesyłki od: 12
Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier Inpost 14
Kurier (Pobranie) 18
Kurier DHL 18
Waga 0.25 kg

Friedhats - Indenezja Frinsa Edun - 250g

Frinsa powraca. To już trzeci rok, w którym Jamie z Nordic Approach współpracuje z Fikrim i Wildanem z Frinsa, aby eksperymentować z technikami przetwarzania. Przedstawiamy wam kawę po 3 dniowej fermentacji beztlenowej.

Kolektyw Frinsa został założony w 2010 roku przez producenta Wildana i jego żonę Atieq Mustofa. Z myślą o jakości zbudowali kolektyw i obecnie mają 6 głównych działek położonych w zachodniej części Jawy, wszystkie na wysokości od 1300 do 1500 m n.p.m. Posiadają również młyn na mokro, młyn na sucho i dobrze wentylowany magazyn (co jest ważne w Indonezji), co oznacza, że ​​mają pełną kontrolę nad całym procesem. Ta partia pochodzi z 60-hektarowej działki Weninggalih i składa się z odmian Sigarar Utang, Andung Sari, Ateng, Timor (Borbor, Timtim).

Ta partia nazywa się „Edun”, co oznacza szaloną, chociaż ta kawa ma tylko 3 dni fermentacji beztlenowej w porównaniu do Rujak Bebeg, który miał 14 dni! To ostatnia partia w tym roku z eksperymentów Frinsa prowadzonych we współpracy z Nordic Approach i kończy filiżanką, która jest jasna jak kombucha i pełna jak ciemna czekolada.

Profil sensoryczny: kombucha, gorzka czekolada

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.