Brak towaru

Friedhats - Panama Franceschi Geisha Anaerobic Washed, OMNI- 250g

Data palenia: 27.01.2025

209.00
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Mielenie:
szt.
Wysyłka / Odbiór: 24 h 🚀/ "od ręki" Ul. Płocka 22A 🏡
Cena przesyłki od:
0
  • Paczkomaty InPost 0
  • Kurier Inpost 0
  • DPD Pickup 0
  • Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
  • Kurier (Pobranie) 5
  • Kurier DPD 6
Więcej o produkcie
Profil sensoryczny:
klementynka, Kwiaty
Obróbka:
Washed anaerobic
Wysokość uprawy:
1600-1800 m n.p.m
Odmiana botaniczna:
Geisha
Profil wypalenia:
Omni roast
Waga
0.25 kg

Friedhats - Panama Franceschi Geisha Anaerobic Washed, OMNI- 250g

Info od palarni:

Wysoko w górach Panamy mieszkał człowiek o imieniu Carlos Franceschi, który miał wszystko: otoczony pięknym, bujnym zielonym otoczeniem z najbardziej oszałamiającymi zachodami słońca, Carlos miał niesamowitego wizjonera dziadka, który założył Carmen Estate, które przekształciło się w słynną farmę kawy uprawiającą jeszcze bardziej znaną odmianę gesha. Jak dotąd wszystko było dobrze, Carlos pił gesha każdego dnia, oglądając równie oszałamiające wschody słońca. Produkował również naprawdę świetną kawę, rok po roku, wykonując fantastyczną robotę.  A potem poszedł i sprzedał swoją farmę jednemu z największych sprzedawców detalicznych w Chinach… Ciężkie czasy.

 Ale kogo my oszukujemy, nadal kupujemy ich kawę. Jest po prostu zbyt dobra, żeby ją przegapić. Carlos opuścił Carmen Estate, ale razem z Jeanem Paulem Langensteinem nadal posiada kilka małych działek w Volcán, gdzie uprawiają tylko gesha i kupują też trochę wiśni gesha od mniejszych rolników w okolicy. Przetwarzają ją pod nazwą „Franceschi Coffee”, więc to właśnie ją tutaj pijesz.

No dobrze, więc jaki jest jego smak? Jest świeży i czysty, jak można by się spodziewać po umytej gesha. Ale fermentacja beztlenowa nadaje mu trochę więcej wyrazistych nut owocowych. Tylko odrobinę, ale wystarczająco, by wywołać uśmiech na twarzy. Szukaj nut kwiatu pomarańczy, fioletowych owoców i kremu klementynkowego.

Enjoy !

Profil sensoryczny:  kwiaty pomarańczy, fioletowe owoce, klementynki

Parametry:
Profil sensoryczny:
klementynka, Kwiaty
Obróbka:
Washed anaerobic
Wysokość uprawy:
1600-1800 m n.p.m
Odmiana botaniczna:
Geisha
Profil wypalenia:
Omni roast
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: