- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Palarnie
- Bracia Ziółkowscy - Polska
- COFFEE PLANT- Polska
- DAK Coffee - Holandia
- Friedhats- Holandia
- Guest Coffee - Polska
- Good Coffee - Polska
- HAYB- Polska
- Kavoholik - Słowacja
- KB Coffee Roasters - Francja
- Labuna - MY
- Manhattan Coffee- Holandia
- MAMAM Coffee - Polska
- Miga Coffee - Polska
- Momento Coffee - Polska
- Nero Scuro - Włochy
- PRAŻ Micro Roastery - Polska
- Rum Baba Coffee- Holandia
- Runty Roaster- Polska
- Sprout Coffee - Holandia
- Swerl Coffee - Szwecja
- The Naughty Dog- Czechy
- Metoda zaparzania
- Rodzaj
- Pochodzenie
-
Palarnie
- Młynki
- Herbata
- Akcesoria
- Promocje
- Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Bracia Ziółkowscy - Polska
-
COFFEE PLANT- Polska
-
DAK Coffee - Holandia
-
Friedhats- Holandia
-
Guest Coffee - Polska
-
Good Coffee - Polska
-
HAYB- Polska
-
Kavoholik - Słowacja
-
KB Coffee Roasters - Francja
-
Labuna - MY
-
Manhattan Coffee- Holandia
-
MAMAM Coffee - Polska
-
Miga Coffee - Polska
-
Momento Coffee - Polska
-
Nero Scuro - Włochy
-
PRAŻ Micro Roastery - Polska
-
Rum Baba Coffee- Holandia
-
Runty Roaster- Polska
-
Sprout Coffee - Holandia
-
Swerl Coffee - Szwecja
-
The Naughty Dog- Czechy
Palarnie -
-
Młynki
-
Herbata
- Akcesoria
- Promocje
-
Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
-
- Szukaj
- Moje konto
- Ulubione
-
Koszyk
0
-
Koszyk (0)Koszyk jest pustyDo bezpłatnej dostawy brakuje -,--Darmowa dostawa!Suma 0,00 złCena uwzględnia rabaty
-



Friedhats - Panama Franceschi Geisha Anaerobic Washed, OMNI- 250g
Data palenia: 27.01.2025
- Paczkomaty InPost 0
- Kurier Inpost 0
- DPD Pickup 0
- Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
- Kurier (Pobranie) 5
- Kurier DPD 6
Friedhats - Panama Franceschi Geisha Anaerobic Washed, OMNI- 250g
Info od palarni:
Wysoko w górach Panamy mieszkał człowiek o imieniu Carlos Franceschi, który miał wszystko: otoczony pięknym, bujnym zielonym otoczeniem z najbardziej oszałamiającymi zachodami słońca, Carlos miał niesamowitego wizjonera dziadka, który założył Carmen Estate, które przekształciło się w słynną farmę kawy uprawiającą jeszcze bardziej znaną odmianę gesha. Jak dotąd wszystko było dobrze, Carlos pił gesha każdego dnia, oglądając równie oszałamiające wschody słońca. Produkował również naprawdę świetną kawę, rok po roku, wykonując fantastyczną robotę. A potem poszedł i sprzedał swoją farmę jednemu z największych sprzedawców detalicznych w Chinach… Ciężkie czasy.
Ale kogo my oszukujemy, nadal kupujemy ich kawę. Jest po prostu zbyt dobra, żeby ją przegapić. Carlos opuścił Carmen Estate, ale razem z Jeanem Paulem Langensteinem nadal posiada kilka małych działek w Volcán, gdzie uprawiają tylko gesha i kupują też trochę wiśni gesha od mniejszych rolników w okolicy. Przetwarzają ją pod nazwą „Franceschi Coffee”, więc to właśnie ją tutaj pijesz.
No dobrze, więc jaki jest jego smak? Jest świeży i czysty, jak można by się spodziewać po umytej gesha. Ale fermentacja beztlenowa nadaje mu trochę więcej wyrazistych nut owocowych. Tylko odrobinę, ale wystarczająco, by wywołać uśmiech na twarzy. Szukaj nut kwiatu pomarańczy, fioletowych owoców i kremu klementynkowego.
Enjoy !
Profil sensoryczny: kwiaty pomarańczy, fioletowe owoce, klementynki
-
Świeża dostawa