• Kategorie
  • HAYB - Peru Oasias Carrasco - 250g

Data palenia: 19.02.2021

Profil sensoryczny: Czerwona porzeczka, Grejpfrut, Kwiaty
Obróbka: Washed Extended Fermentation
Wysokość uprawy: 1800-1900 m n.p.m
Odmiana botaniczna: Costarica 95
Profil wypalenia: Pod filtr
Cup score: 86,5
60.00 -10% 54.00
Do końca promocji pozostało:
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24h
Cena przesyłki 12
Osobista 0 zł (Warszawa - Wybrane lokalizacje) 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier Inpost 13
Kurier DHL 16
Kurier (Pobranie) 17
Waga 0.25 kg
HAYB - Peru Oasias Carrasco  - 250g

Hayb wybrał tę kawę ze względu na jej kremowość i słodycz. Bardzo złożona kawa. Mimo tego, że w Peru jest kilku producentów o światowej sławie, dystrykt Colasay nie posiada najlepszej infrastruktury. La Palma to wioska w tym regionie, gdzie większość producentów kawy ma gospodarstwa położone na wysokości pomiędzy 1700 a 2000 m n.p.m. i uprawia odmiany Caturra, Costa Rica 95 i Castillo. Obszar ten jest dość odizolowany, co oznacza, że ​​bardzo niewielu kupujących współpracowało bezpośrednio z producentami stąd. 

Kawa jest zazwyczaj zbierana i przetwarzana przez samych farmerów, poddawana fermentacji przez 24–36 godzin, a następnie suszona na matach. Proces fermentacji jest dłuższy niż w przypadku tradycyjnej obróbki washed, co daje więcej słodyczy

Profil sensoryczny: Różowy grejpfrut, Kwiaty, Czerwona porzeczka

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.