Urodziny HAYB -5% 🎂 Przy zakupie dwóch kaw Single Origin próbka kawy Chillwave - Gratis🎁
W dniach 15-21.07.2024

Hayb - Kostaryka Barrel Aged, Espresso - 250g

Data palenia: 20.06.2024

72.00
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Mielenie:
szt.
Wysyłka / Odbiór: 24 h 🚀/ "od ręki" Ul. Płocka 22A 🏡
Cena przesyłki od:
12.99
  • Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
  • Paczkomaty InPost 12.99
  • Kurier Inpost 14.99
  • Kurier (Pobranie) 18
  • Kurier DPD 22.5
Więcej o produkcie
Profil sensoryczny:
Karmel, Pomarańcza
Obróbka:
Barrel Aged(Red Honey)
Wysokość uprawy:
1800 m n.p.m
Odmiana botaniczna:
Catuai, Caturra
Profil wypalenia:
Pod espresso
Waga
0.25 kg

Hayb - Kostaryka Barrel Aged, Espresso - 250g

Długo nie było, ale się dotoczyło – barrel w espresso w Twoim ekspresie – dzień dziecka normalnie.

To porządny balans dobroci. Solidna beczka, z solidnej firmy (pozdro, Funky Fluid!) – a do tego ziarna pierwsza klasa. Mikromłyn Joanchute to dosłownie pionier swojej klasy – jedna z pierwszych plantacji tego typu. Od momentu zerwania wiśni z krzaczka do wysłania ziarna do eksportera – kawa nie opuszcza farmy. Obróbka, kontrola – wszystko na miejscu. I wszystko się tu zgadza.

Także na miejscu rodzina Castro w dobrej wierze i stylu zajęła się obróbką Red Honey, a gdy ziarna nasączone słońcem dotarły do nas – siup. Wrzutka prosto do beczki po żytniej whiskey i imperialnym stoucie, którą wybrały dla nas osoby ziomalskie z Funky Fluid. I chwała im za tę beczkę dobra, bo dzięki niej po wypale mamy turbo tropikalnego, koktajlowego szota. Jest słodko, jest owocowo… no i wiadomo, trochę alkoholowo, ale bez ryzyka, procentów i w ogóle żadnych problemów. Na zdrowie!

Profil sensoryczny: pina colada, pomarańcza, karmel, whisky

Opakowanie: 250 g

Parametry:
Profil sensoryczny:
Karmel, Pomarańcza
Obróbka:
Barrel Aged(Red Honey)
Wysokość uprawy:
1800 m n.p.m
Odmiana botaniczna:
Catuai, Caturra
Profil wypalenia:
Pod espresso
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: