• Kategorie
  • Manhattan Coffee - Honduras El Triangulo - 125g

Data palenia: 13.01.2023

Profil sensoryczny: Czerwone winogrono, Herbata, róża
Obróbka: Washed
Wysokość uprawy: 1550 m n.p.m
Odmiana botaniczna: Geisha
Profil wypalenia: Pod filtr
125.00
szt. Do przechowalni
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Opinie
Wysyłka / Odbiór 24 h 🚀/ "od ręki" Ul. Płocka 22A 🏡
Cena przesyłki od: 12.5
Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
Paczkomaty InPost 12.5
Kurier Inpost 14
Kurier (Pobranie) 18
Kurier DPD 22.5
Waga 0.125 kg

Manhattan Coffee - El Triangulo - 125g

Ta gejsza bierze swoją nazwę od działki, na której jest uprawiana w Santa Lucia, Triangulo. Dbałość o jakość i detale zaczyna się tam, gdzie zbierane są dojrzałe, krwistoczerwone wiśnie gejszy. Wiśnie są następnie pozbawiane miąższu i poddawane fermentacji na sucho w zbiornikach fermentacyjnych wyłożonych płytkami ceramicznymi przez 36 godzin. Po fermentacji pergamin jest myty, a następnie transportowany do podniesionych grządek w szklarni.

Szklarnia została zaprojektowana tak, aby zapewnić 50% cienia, co pozwala na powolne suszenie. Kawa jest suszona do wilgotności 11%, co zajmuje średnio 15 dni. Po wyschnięciu kawa trafia do magazynu, gdzie leżakuje przez co najmniej miesiąc. Ten krok umożliwia homogenizację wilgoci w ziarnach. Możesz spodziewać się klasycznej mytej gejszy, z nutami winogron, zielonej herbaty i dzikiej róży.

Profil sensoryczny:  winogrono, zielona herbata, róża

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.