
-
-
Koszyk jest pustySuma 0
- Kategorie
-
Manhattan Coffee - Honduras El Triangulo - 125g


Opinie | |
Wysyłka / Odbiór | 24 h 🚀/ "od ręki" Ul. Płocka 22A 🏡 |
Cena przesyłki od: | 12.5 |
Waga | 0.125 kg |
Manhattan Coffee - El Triangulo - 125g
Ta gejsza bierze swoją nazwę od działki, na której jest uprawiana w Santa Lucia, Triangulo. Dbałość o jakość i detale zaczyna się tam, gdzie zbierane są dojrzałe, krwistoczerwone wiśnie gejszy. Wiśnie są następnie pozbawiane miąższu i poddawane fermentacji na sucho w zbiornikach fermentacyjnych wyłożonych płytkami ceramicznymi przez 36 godzin. Po fermentacji pergamin jest myty, a następnie transportowany do podniesionych grządek w szklarni.
Szklarnia została zaprojektowana tak, aby zapewnić 50% cienia, co pozwala na powolne suszenie. Kawa jest suszona do wilgotności 11%, co zajmuje średnio 15 dni. Po wyschnięciu kawa trafia do magazynu, gdzie leżakuje przez co najmniej miesiąc. Ten krok umożliwia homogenizację wilgoci w ziarnach. Możesz spodziewać się klasycznej mytej gejszy, z nutami winogron, zielonej herbaty i dzikiej róży.
Profil sensoryczny: winogrono, zielona herbata, róża