• Kategorie
  • Manhattan Coffee - Kolumbia Camilo Torres - 125g

Data palenia: 12.09.2022

Profil sensoryczny: chryzantemy, Cytryna, marshmallow
Obróbka: Washed, Thermal Shock
Wysokość uprawy: 1800 m n.p.m
Odmiana botaniczna: Castillo
Profil wypalenia: Pod filtr
75.00
szt. Do przechowalni
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Opinie
Wysyłka / Odbiór 24 h 🚀/ "od ręki" Ul. Płocka 22A 🏡
Cena przesyłki od: 12
Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier Inpost 14
Kurier (Pobranie) 18
Kurier DHL 18
Waga 0.125 kg

Manhattan Coffee - Kolumbia Camilo Torres - 125g

Przedstawiamy Kolumbię Camilo Torres. Jest to prywatny profil Castillo od mistrza obróbki, Diego Bermudeza! Kawa produkowana tylko wyłącznie dla Manhattan Coffee Roasters. Możesz być pewien, że tej kawy nie znajdziesz nigdzie indziej. Ta partia odgrywa również ważną drugorzędną rolę w palarni: rzuca światło na ciężką pracę Diego i otaczających go przyjaciół, rolników i pracowników, którzy wspólnie tworzą tę kawę.  Oto co miał do powiedzenia Diego:

„W 2021 roku, w czasach pandemii i walki o cały świat, ponownie spotkała się grupa przyjaciół z dzieciństwa. Wszyscy urodziliśmy się w latach 90. z rodzin chłopskich w gminie Bolívar (Cauca- Kolumbia). Nasze rodziny zdecydowały się przeprowadzić z wsi do miasta Popayán w poszukiwaniu lepszych możliwości. Przypadkowo wszystkie te rodziny przybyły do ​​dzielnicy Camilo Torres, położonej w popularnej części miasta, zamieszkanej przez odważnych i energicznych ludzi, którzy pragną iść naprzód. żyliśmy wtedy, kiedy nie mieliśmy sobie wiele do zaoferowania, wzmocniliśmy naszą przyjaźń do tego stopnia, że ​​staliśmy się nową rodziną i wszyscy spędziliśmy razem niezapomniane chwile przez całe dzieciństwo i młodość. W dorosłość każdy z nas poszedł własną drogą. Studiowaliśmy, pracowaliśmy w różnych branżach, zakładaliśmy własne rodziny, ale z biegiem lat spotkaliśmy się ponownie. Wiele aspektów naszego życia się zmieniło, ale nasza przyjaźń pozostała nienaruszona, co nas zjednoczyło i wprowadziło w fascynujący świat kawy, z przekonaniem, że razem możemy iść naprzód i zapewnić lepsze samopoczucie wszystkim zaangażowanym w. Teraz pracujemy z pasją i oddaniem, starając się każdego dnia dostarczać jedne z najlepszych filiżanek kolumbijskiej kawy dla całego świata.” – Diego Bermudez

Jeśli chodzi o kawę, jest ona przetwarzana w drodze wielopłaszczyznowej fermentacji, której można oczekiwać od El Paraiso. To całkowicie szokująca kawa, która polega zarówno na wzmacnianiu relacji, jak i przesuwaniu granic w produkcji kawy.

Profil sensoryczny: sorbet cytrynowy, chryzantemy, marshmallow
































Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.