• Kategorie
  • Manhattan Coffee - Kolumbia Deiro Garcia, Wush Wush - 125g

Data palenia: 13.01.2023

Profil sensoryczny: Herbata earl grey, Pomarańcza
Obróbka: Washed anaerobic
Wysokość uprawy: 1800 m n.p.m
Odmiana botaniczna: Wush Wush
Profil wypalenia: Pod filtr
80.00
szt. Do przechowalni
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Opinie
Wysyłka / Odbiór 24 h 🚀/ "od ręki" Ul. Płocka 22A 🏡
Cena przesyłki od: 12.5
Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
Paczkomaty InPost 12.5
Kurier Inpost 14
Kurier (Pobranie) 18
Kurier DPD 22.5
Waga 0.125 kg

Manhattan Coffee - Kolumbia Deiro Garcia, Wush Wush - 125g

 Na początku 2022 roku mieliśmy w sprzedaży beztlenową mytą etiopską odmiana Sidra, a tym razem jesteśmy podekscytowani, mogąc zaoferować Ci oszałamiającą mytą Wush Wush!

Farma Deiro, Finca Lord Voldemort, znajduje się w Pitalito, Huila, Kolumbia. Diero jest wielkim fanem Harry'ego Pottera! Deiro pracuje nad przetwarzaniem kawy od ponad trzech lat i osiągnął niesamowite rezultaty dzięki swoim wysiłkom. W tym mytym procesie Deiro i jego zespół rozpoczynają od starannej selekcji dojrzałych wiśni, które następnie poddawane są fermentacji beztlenowej przez 40 godzin w średniej temperaturze 16 stopni. Następnie kawa jest przenoszona do zbiorników do roztwarzania na 20 godzin w celu utlenienia a następnie zanurza w temperaturze 39 stopni na 12 godzin w celu recyrkulacji odcieków. Na zakończenie fermentacji przeprowadza się szok termiczny – kawę myje się w gorącej wodzie o temperaturze 65-70 stopni. Następnie suszy się go na baldachimach przez około 18-24 dni.

Ten rozbudowany proces prowadzi do niesamowitych doznań smakowych w filiżance! Możesz spodziewać się nut pomarańczy, truskawki i earl grey. Ciesz się tym!

Profil sensoryczny: pomarańcza, truskawka, herbata earl grey
































Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.