• Kategorie
  • Manhattan Coffee - Salwador Los Azacuanes - 250g

Data palenia: 23.09.2022

Profil sensoryczny: biała brzoskiwinia, Białe Winogrono, lilia
Obróbka: 777 Double Fermentation
Wysokość uprawy: 1350 m n.p.m
Odmiana botaniczna: Geisha
Profil wypalenia: Pod filtr
82.00
szt. Do przechowalni
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Opinie
Wysyłka / Odbiór 24 h 🚀/ "od ręki" Ul. Płocka 22A 🏡
Cena przesyłki od: 12
Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier Inpost 14
Kurier (Pobranie) 18
Kurier DHL 18
Waga 0.25 kg

Manhattan Coffee - Salwador Las Azacuanes  - 250g

Rodzina Mendez uprawia Pacamara, Pacas, Geisha, Bourbon, Cuscatleco i Centroamericano, a cała ich kawa jest uprawiana ściśle w cieniu rodzimych drzew i lasów. Są również skoncentrowani na zrównoważonym rozwoju i niedawno wdrożyli programy gospodarki wodnej w celu gromadzenia i dystrybucji wody deszczowej. Carlos jest mocno zaangażowany w produkcję i szczególnie interesuje się przetwarzaniem i fermentacją.

Produkuje kawy naturalne, honey, myte, w tym przypadku hybrydowe. W zeszłym roku Manhattan zlecił przetworzanie Pacamary przy użyciu ich własnej metodologii i byli pod takim wrażeniem wyników, że ponownie zlecili ten projekt w tym zbiorze.

Tym razem również z geishą!

zastosowano dwa etapy fermentacji; początkowe 24 godziny fermentacji tlenowej, a następnie 24 godziny fermentacji beztlenowej. Kawa była następnie suszona powoli przez około 40 dni.

W rezultacie filiżanka jest zachwycająca, herbaciane właściwości spotykają się z czystymi owocowymi nutami. 

Profil sensoryczny: winogrono, biała brzoskwinia, lilia

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.