• Kategorie
  • Manufaktura Kawy - Indonezja Sumatra - 250g

Data palenia: 13.01.2022

Profil sensoryczny: Jeżyna, Malina, Miód, Rabarbar
Obróbka: Natural
Odmiana botaniczna: Mieszana
Profil wypalenia: Pod filtr
Brak towaru
48.00
Wpisz swój e-mail
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 12
Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier Inpost 13
Kurier DHL 16
Kurier (Pobranie) 17
Waga 0.25 kg
Manufaktura Kawy - Indonezja Sumatra - 250g

Kawa pochodząca z północnej Sumatry, z regionu usytuowanego wokół Kerinci Seblat – jednego z największych w Indonezji Parków Narodowych. W okolicy znajduje się bujny tropikalny las deszczowy, który jest domem dla ostatnich żyjących tygrysów sumatrzańskich. Nad krajobrazem dominuje góra Kerinci, najwyższy wulkan w kraju, mierzący 3800 m n.p.m., z którego rozpościerają się przepiękne widoki na zalesione doliny i mozaikę zielonych pól uprawnych. Otaczające góry małe gospodarstwa rolne na wyżynach Kerinci czerpią korzyści z dużych wysokości i żyznej wulkanicznej gleby, uprawiając wysokiej jakości kawę, cenioną na całym świecie. Arabika na Sumatrze jest zwykle poddawana obróbce na mokro. W przypadku tej mikropartii wisienki kawy zostały jednak przetworzone w procesie naturalnym – najpierw ręcznie posortowane, a następnie dokładnie wysuszone na słońcu. W efekcie powstała kawa odznaczająca się nutami miodu, jeżyny, rabarbaru i maliny.

Profil smakowy: Miód, Jeżyna, Rabarbar, Malina

 

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.