• Kategorie
  • NAPAR - Kostaryka Palmera - 250g

Data palenia: 07.03.2022

Profil sensoryczny: Mleczna czekolada, Pomarańcza
Obróbka: Honey
Wysokość uprawy: 1700 m n.p.m
Odmiana botaniczna: Red Catuai
Profil wypalenia: Pod filtr
Brak towaru
55.00
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wpisz swój e-mail
Opinie
Wysyłka / Odbiór 24 h 🚀/ "od ręki" Ul. Płocka 22A 🏡
Cena przesyłki od: 12
Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier Inpost 14
Kurier (Pobranie) 18
Kurier DHL 18
Waga 0.25 kg

NAPAR - Kostaryka Palmera - 250g


Union de Cafetaleros de San Isidro (UNDECAF) - 9 farmerów założyło własny młyn El Roble i skupiło farmy rosnące wysoko w regionie Tarrazu. Skupiają się na produkcji kawy wysokiej jakości oraz edukacji kolejnych pokoleń farmerów. Kooperatywa prowadzi warsztaty dla uczniów lokalnych szkół, ale i wspiera placówki finansowo. Młyn mieści się wysoko w górach, gdzie panuje chłodny mikroklimat. Efektem są kawy złożone w profilu, o wyraźnej słodyczy. Co roku weryfikuje się zbiory z poszczególnych części farm w celu określenia ich potencjału uprawy. Owoce są suszone na blatach, a następnie przenoszone do szklarni, na potrzeby obróbki Honey. Do farmerów trafia ok. 80% ceny eksportowej.


Profil Sensoryczny: wanilla, pomarańcza, mleczna czekolada

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.