• Kategorie
  • NOMAD COFFEE - Kolumbia Bellavista - 250g

Data palenia: 15.09.2022

Profil sensoryczny: Kakao, liczi, Malina
Obr贸bka: Washed
Wysoko艣膰 uprawy: 1950 m n.p.m
Odmiana botaniczna: Caturra
Profil wypalenia: Pod filtr
Brak towaru
95.00
Program lojalno艣ciowy dost臋pny jest tylko dla zalogowanych klient贸w.
Wpisz sw贸j e-mail
Opinie
Wysy艂ka / Odbi贸r 24 h 馃殌/ "od r臋ki" Ul. P艂ocka 22A 馃彙
Cena przesy艂ki od: 12
Odbi贸r osobisty 0 z艂 (Warszawa - P艂ocka 22A) 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier Inpost 14
Kurier (Pobranie) 18
Kurier DHL 18
Waga 0.25 kg

NOMAD COFFEE - Kolumbia Bellavista - 250g

Kawa w aromacie przypomina kakao. W smaku mo偶emy wyczu膰 s艂odycz rodzynek i delikatn膮 winn膮 kwasowo艣膰. 

Carmen Cecilia produkuje kawy speciality od 2011 roku, a dzi臋ki jej wysi艂kowi i po艣wi臋ceniu zdoby艂a pierwsze miejsce w

Cup of Excellence Colombia 2015

W przypadku tej kawy zosta艂a zastosowana trzydniowa fermentacja. Ten rodzaj fermentacji zaczyna si臋 od zbioru jednodniowego. Ten spos贸b wynika z niewielkich rozmiar贸w gospodarstw i niewielkich ilo艣ci codziennych zbior贸w. W tej konkretnej partii mamy 3 dniow膮 fermentacj臋 z trzema codziennymi zbiorami.

Proponowana przez NOMAD receptura 

"U偶ywamy 15 g 艣rednio zmielonej kawy i 260 g wody o temperaturze 96潞C. Wod臋 wlewamy w 2 porcjach. Jedna 50 g, czekamy 30 sekund, a nast臋pnie dolewamy reszt臋 wody, a偶 osi膮gniemy 260 gram贸w. Ca艂kowity czas infuzji powinien wynosi膰 od 2 i p贸艂 minuty do 3 minut.

Profil sensoryczny: kakao, malina, liczi

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.