• Kategorie
  • NOMAD COFFEE - Kolumbia Montes de Tatama - 250g

Data palenia: 15.09.2022

Profil sensoryczny: Je偶yna, Malina, Nektarynka
Obr贸bka: Washed anaerobic
Wysoko艣膰 uprawy: 2000 m n.p.m
Odmiana botaniczna: Castillo, Caturra
Profil wypalenia: Pod filtr
Brak towaru
95.00
Program lojalno艣ciowy dost臋pny jest tylko dla zalogowanych klient贸w.
Wpisz sw贸j e-mail
Opinie
Wysy艂ka / Odbi贸r 24 h 馃殌/ "od r臋ki" Ul. P艂ocka 22A 馃彙
Cena przesy艂ki od: 12
Odbi贸r osobisty 0 z艂 (Warszawa - P艂ocka 22A) 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier Inpost 14
Kurier (Pobranie) 18
Kurier DHL 18
Waga 0.25 kg

NOMAD COFFEE - Kolumbia Montes de Tatama - 250g

Gospodarstwo nale偶膮ce do Juana Carlosa Veleza znajduje si臋 w regionie zwanym Santuario, Risaralda, u szczytu g贸ry Tatam谩. To prawdziwy raj, poniewa偶 znajduje si臋 w pobli偶u chronionego rezerwatu le艣nego o powierzchni ponad 60 000 hektar贸w, na wysoko艣ci 2000m n.p.m.

Fermentacja

Po selekcji kawa jest rozcierana na miazg臋 i zanurzana w czystej wodzie z dodatkiem dro偶d偶y i mikroorganizm贸w CIMA (typu kombucha) w celu kontrolowania fermentacji przez 36 godzin. Nast臋pnie ziarno jest myte i suszone na s艂o艅cu. 

"U偶ywamy 15 g 艣rednio zmielonej kawy i 260 g wody o temperaturze 96潞C. Wod臋 wlewamy w 2 porcjach. Jedna 50 g, czekamy 30 sekund, a nast臋pnie dolewamy reszt臋 wody, a偶 osi膮gniemy 260 gram贸w. Ca艂kowity czas infuzji powinien wynosi膰 od 2 i p贸艂 minuty do 3 minut.

Profil sensoryczny: wi艣nia, nektarynka, malina, je偶yna 

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.