• Kategorie
  • NOMAD COFFEE - Myanmar The Lady - 250g

Data palenia: 15.09.2022

Profil sensoryczny: Brzoskwinia, Cukier trzcinowy, cytrynowa trawa
Obróbka: Red honey
Wysokość uprawy: 1350 m n.p.m
Odmiana botaniczna: Red Catuai
Profil wypalenia: Pod filtr
Brak towaru
90.00
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wpisz swój e-mail
Opinie
Wysyłka / Odbiór 24 h 🚀/ "od ręki" Ul. Płocka 22A 🏡
Cena przesyłki od: 12
Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier Inpost 14
Kurier (Pobranie) 18
Kurier DHL 18
Waga 0.25 kg

NOMAD COFFEE - Myanmar The Lady - 250g

The Lady to stacja przetwarzania kawy stworzona w 2018 roku przez dwie czołowe postacie na scenie kawowej Myanmar speciality: Thi Ha Gyawalie i Su Nandar Linn. Obaj są odpowiedzialni za zarządzanie swoimi rodzinnymi farmami, ale połączyli siły z The Lady, aby wspierać i promować wysiłki rolniczek w regionie Ywangan, z ich limitowanymi partiami produkowanymi wyłącznie przez kobiety.

Jak smakuje?

Jest delikatna, owocowa, rześka, słodka. Idealna do V60, Aeropress'a czy Chemex'a.

Jak parzą ją w NOMAD COFFEE?

"Używamy 15 g średnio zmielonej kawy i 260 g wody o temperaturze 96ºC. Wodę wlewamy w 2 porcjach. Jedna 50 g, czekamy 30 sekund, a następnie dolewamy resztę wody, aż osiągniemy 260 gramów. Całkowity czas infuzji powinien wynosić od 2 i pół minuty do 3 minut.

Profil sensoryczny: trawa cytrynowa, brzoskwinia, cukier trzcinowy.

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.