• Swerl Coffee - Kolumbia La Carmelita - 250g

Data palenia: 03.06.2024

Mielenie
Profil sensoryczny: Miód, Czekolada, Jagoda
Obróbka: Natural
Wysokość uprawy: 2000 m n.p.m
Odmiana botaniczna: Pink Bourbon
Profil wypalenia: Pod filtr
Brak towaru
79.00
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wpisz swój e-mail
Opinie
Wysyłka / Odbiór 24 h 🚀/ "od ręki" Ul. Płocka 22A 🏡
Cena przesyłki od: 12.99
Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
Paczkomaty InPost 12.99
Kurier Inpost 14.99
Kurier (Pobranie) 18
Kurier DPD 22.5
Waga 0.25 kg

Swerl Coffee - Kolumbia La Carmelita - 250g

W smaku dojrzałe jagody leśne, mleczna czekolada i miód. W ustach winne z odrobiną alkoholu  i bardzo słodkie.

Ten piękny, naturalnie przetworzony Pink Bourbon jest produkowany przez Tarciso Gonzalesa na jego farmie Finca La Carmelita w rejonie Suaza. Tarciso kupił swoją farmę, gdy był młodym mężczyzną, a on i jego rodzina byli pionierami w uprawie kawy w okolicy. Teraz, po siedemdziesiątce, Tarciso nadal pasjonuje się produkcją kawy. W przypadku tej konkretnej partii wiśnie kawowca są starannie zbierane ręcznie w szczytowej dojrzałości i suszone na słońcu, co pozwala cukrom zawartym w owocach przedostać się do ziaren, nadając im wyraźną słodycz.

Wyraźne nuty dojrzałych jagód, które utrzymują się przez cały czas podczas picia kawy. Kawa ta została zakupiona przez Plot Coffee, którzy współpracują z małą rodzinną firmą eksportową Cuatro Vientos. To młode przedsiębiorstwo eksportujące kawę speciality z Neiva w Huila w Kolumbii, założone w 2018 roku przez braci Yonatana i Juliana Gonzalezów. Kierując się dążeniem do łączenia palarni z rolnikami z ich regionu, ich misją jest udostępnianie doskonałych kaw Huila na całym świecie.

Profil sensoryczny: jagody, czekolada, miód

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.