• Kategorie
  • Three Marks Coffee- Kolumbia El Placer - 250g

Data palenia: 12.09.2023

Mielenie
Profil sensoryczny: Granat, goździki
Obróbka: Modulated, Dry fermentation
Wysokość uprawy: 1650-1950 m n.p.m
Odmiana botaniczna: Pink Bourbon
Profil wypalenia: Pod filtr
139.00 -5% 132.05
Do końca promocji pozostało:
Najniższa cena z 30 dni przed promocją:
72
szt. Do przechowalni
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Opinie
Wysyłka / Odbiór 24 h 🚀/ "od ręki" Ul. Płocka 22A 🏡
Cena przesyłki od: 12.99
Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
Paczkomaty InPost 12.99
Kurier Inpost 14.99
Kurier (Pobranie) 18
Kurier DPD 22.5
Waga 0.25 kg

Three Marks Coffee- Kolumbia El Placer - 250g

Edycja limitowana

Projekt Sebastian Ramirez z Quindio wywodzi się z długiej linii plantatorów kawy, obejmującej cztery pokolenia. Sześć lat temu Sebastian przejął stery gospodarstwa ojca. Któregoś dnia, eksplorując scenę kawową w Armenii, natknął się na Alma Café i spotkał instruktora z SENA, który wprowadził go w koncepcję cuppingu. Zaintrygowany tym nowym światem Sebastian zagłębił się w produkcję kawy speciality. Dziś Sebastian zasłynął jako jeden z najbardziej znanych producentów kawy speciality w Kolumbii.

Proces obróbki:

Krok 1: Zbierz i posortuj wiśnie pod kątem pożądanej dojrzałości.

Krok 2: Przetwarzaj wiśnie w warunkach beztlenowych w CO2 przez 100 godzin w temperaturze 18°C.

Krok 3: Pulpy wiśniowe poddawane są drugiemu procesowi beztlenowemu przez 72 godziny z mieszanką moszczu kawowego, inokulum kwasu mlekowego i mikroorganizmów trawy cytrynowej zebranych we własnym gospodarstwie.

Krok 4: Pierwsza faza suszenia w temperaturze 40°C i wilgotności 25% przez 20 dni.

Krok 5: Druga faza suszenia pod plandeką zacieniającą przez około 5 dni.

Krok 6: Zapakuj fasolki w worki pro grain i stabilizuj przez 15 dni.


Profil sensoryczny: rozmaryn, goździki, granat



Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.