
-
-
Koszyk jest pustySuma 0
- Kategorie
-
Three Marks Coffee- Kolumbia El Placer - 250g


Opinie | |
Wysyłka / Odbiór | 24 h 🚀/ "od ręki" Ul. Płocka 22A 🏡 |
Cena przesyłki od: | 12.99 |
Waga | 0.25 kg |
Three Marks Coffee- Kolumbia El Placer - 250g
Edycja limitowana
Projekt Sebastian Ramirez z Quindio wywodzi się z długiej linii plantatorów kawy, obejmującej cztery pokolenia. Sześć lat temu Sebastian przejął stery gospodarstwa ojca. Któregoś dnia, eksplorując scenę kawową w Armenii, natknął się na Alma Café i spotkał instruktora z SENA, który wprowadził go w koncepcję cuppingu. Zaintrygowany tym nowym światem Sebastian zagłębił się w produkcję kawy speciality. Dziś Sebastian zasłynął jako jeden z najbardziej znanych producentów kawy speciality w Kolumbii.
Proces obróbki:
Krok 1: Zbierz i posortuj wiśnie pod kątem pożądanej dojrzałości.
Krok 2: Przetwarzaj wiśnie w warunkach beztlenowych w CO2 przez 100 godzin w temperaturze 18°C.
Krok 3: Pulpy wiśniowe poddawane są drugiemu procesowi beztlenowemu przez 72 godziny z mieszanką moszczu kawowego, inokulum kwasu mlekowego i mikroorganizmów trawy cytrynowej zebranych we własnym gospodarstwie.
Krok 4: Pierwsza faza suszenia w temperaturze 40°C i wilgotności 25% przez 20 dni.
Krok 5: Druga faza suszenia pod plandeką zacieniającą przez około 5 dni.
Krok 6: Zapakuj fasolki w worki pro grain i stabilizuj przez 15 dni.
Profil sensoryczny: rozmaryn, goździki, granat