-
-
Koszyk jest pustySuma 0
-
Rum Baba - Kolumbia Nestor Gesha - Competition- 200g
Wpisz swój e-mail |
Opinie | |
Wysyłka / Odbiór | 24 h 🚀/ "od ręki" Ul. Płocka 22A 🏡 |
Cena przesyłki od: | 12.99 |
Waga | 0.2 kg |
Rum Baba - Kolumbia Nestor Gesha - Competition- 200g
5 lat temu Nestor Lasso i jego brat Adrian przejęli rodzinne gospodarstwo i rozszerzyli swoją działalność na kawę speciality oraz eksperymenty. Dziś, w wieku 22 i 24 lat, obaj bracia połączyli siły z Jhoanem Vergarą, aby stworzyć El Diviso. El Diviso skupia gospodarstwa składające się z dwóch rodzin, El Diviso (Nestor i Adrian Lasso) i Las Flores (Jhoan Vergara), niedaleko miasta Pitalito, w regionie Huila w Kolumbii.
Odróba tej kawy to "Anaerobic Thermal"
1. Ręczna selekcja dojrzałych wiśni
2. Proces beztlenowy w zbiornikach przez 40 godzin w kontrolowanej temperaturze 16°C-18°C - Pierwszy Proces Beztlenowy
3. Utlenianie przez 20 godzin w zbiorniku, podczas którego zbierany jest moszcz kawowy (sok/ekstrakt powstały podczas utleniania).
4. Wiśnie są rozcierane
5. Utlenianie ziaren śluzem i moszczem kawowym przez 20 godzin. Fermentacja w temperaturze 39°C przez 12 godzin.
6. Kawa suszona jest na Markizach – zacienione tarasy w maksymalnej temperaturze 30°C przez 18-24 dni
Profil sensoryczny: owoce tropikalne, cytrusy, jaśmin