DAK Coffee- Kolumbia Coco Bongo - 250g

Data palenia: 04.12.2025

: 99.00

Grinding:
opak

Shipping within: 24 hours
Shipping price:
The Lack Of

About this product

Sensory profile:
Pineapple, Banan
Process:
Co-Fermented
Cultivation height:
1950 m n.p.m
Roast:
Filter
The Weight Of The
0.25 kg

DAK Coffee - Kolumbia Coco Bongo - 250g

Tu się dzieje! I kokos, i ananas i słodycz banana. Szaleństwo!

Plantacja Monteblanco to rodzinne gospodarstwo zarządzane przez Rodrigo Sancheza Valencia. Gospodarstwo o powierzchni 14 hektarów położone jest w regionie Huila, na wysokości 1730 metrów. Do procesu tropical nectar washed używana jest odmiana Bourbon Caturra, ponieważ jej szczególna słodycz sprawia, że możliwy jest idealny wzrost mikroorganizmów.

Są one ekstrahowane, fermentowane wraz z owocami cytrusowymi i suszonym kokosem przez 190 godzin i zasilane energetyczną bazą, taką jak cukier. W ten sposób rośnie zdumiewająca liczba mikroorganizmów. Masę tę wraz z wiśniami umieszcza się w zamkniętych zbiornikach i fermentuje przez kolejne 180 godzin.

Profil sensoryczny: kokos, banan, ananas

Parameters:
Sensory profile:
Pineapple, Banan
Process:
Co-Fermented
Cultivation height:
1950 m n.p.m
Roast:
Filter
There is currently no comments or ratings for this product.
Ask a question