- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Palarnie
- Beansmith's Coffee- Czechy
- Bracia Ziółkowscy - Polska
- COFFEE PLANT- Polska
- Coffee Collective - Dania
- DAK Coffee - Holandia
- Friedhats- Holandia
- Frukt Coffee - Finlandia
- Father's Coffee- Czechy
- HAYB- Polska
- Manhattan Coffee- Holandia
- MAMAM Coffee - Polska
- Miga Coffee - Polska
- Momento Coffee - Polska
- Rum Baba Coffee- Holandia
- Runty Roaster- Polska
- Sumo Coffee Roasters - Irlandia
- The Naughty Dog- Czechy
- Pochodzenie
- Metoda zaparzania
- Rodzaj
-
Palarnie
- Młynki
- Herbata
- Akcesoria
- Promocje
- Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Beansmith's Coffee- Czechy
-
Bracia Ziółkowscy - Polska
-
COFFEE PLANT- Polska
-
Coffee Collective - Dania
-
DAK Coffee - Holandia
-
Friedhats- Holandia
-
Frukt Coffee - Finlandia
-
Father's Coffee- Czechy
-
HAYB- Polska
-
Manhattan Coffee- Holandia
-
MAMAM Coffee - Polska
-
Miga Coffee - Polska
-
Momento Coffee - Polska
-
Rum Baba Coffee- Holandia
-
Runty Roaster- Polska
-
Sumo Coffee Roasters - Irlandia
-
The Naughty Dog- Czechy
Palarnie -
-
Młynki
-
Herbata
- Akcesoria
- Promocje
-
Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
-
Filtry do AeroPress
Liczba produktów: 3W 2005 roku amerykański wynalazca Alan Adler skonstruował “kawową strzykawkę”. Urządzenie o nazwie Aeropress wykorzystuje metodę ciśnieniowego parzenia kawy i ma już na całym świecie szerokie grono miłośników. Składa się z cylindra, sitka i tłoku. Parzenie kawy jest proste, a niewielki rozmiar urządzenia pozwala na przygotowanie wyśmienitej kawy w każdych warunkach. Ważnym elementem, bez którego nie przygotujemy idealnie klarownego naparu, jest papierowy filtr do Aeropressu. Pozwala zatrzymać nawet najdrobniejsze cząstki kawy i uzyskać klarowny napar o bogatym smaku.
Papierowe filtry do Aeropressu
Filtry do Aeropressu to okrągłe papierowe krążki. Wykonane są z chłonnego i wytrzymałego papieru. Podczas parzenia nie przerywają się i zatrzymują fusy w cylindrze. Struktura papierowych filtrów do Aeropressu jest gęsta, dzięki czemu w urządzeniu możemy parzyć kawę drobnomieloną. Filtr skutecznie zatrzymuje najmniejsze drobinki i zapewnia czysty i bogaty smak kawy. Fani parzenia kawy w Aeropressie, testują różne kombinacje przygotowania czarnego naparu. W poszukiwaniu idealnej kompozycji smakowej wypróbowali również zastosowanie podwójnej warstwy filtrów do Aeropressu. Podkreślają, że kawa przeciskana przez podwójny filtr jest delikatniejsza i bardziej klarowna.
Jak przygotować filtr Aeropress przed użyciem?
Ważną czynnością jest wcześniejsze przepłukanie filtra wodą. W tym celu należy papierowy krążek ułożyć na sitku i przelać go równomiernie ciepłą wodą. Zabieg ten ma dwa cele. Z jednej strony usunie papierowy posmak z kawy, a z drugiej dodatkowo przyklei filtr do sitka. Dzięki temu proces filtrowania będzie dokładny i żadne drobinki nie przedostają się pomiędzy filtrem a sitkiem lub do naczynia z zaparzoną kawą.
Filtry do Aeropressu są jednokrotnego użytku. Są w pełni biodegradowalne i ekologiczne.
Na co zwrócić uwagę przy mocowaniu sitka z filtrem?
Bardzo ważne jest dokładne zamocowanie sitka z filtrem do cylindra zaparzacza. Zrób to starannie, mocno dokręcając sitko. Podczas procesu przeciskania naparu do naczynia, siła nacisku mogłaby spowodować odpadnięcie sitka, a nawet rozlanie gorącego napoju.
W opakowaniu filtrów do Aeropressu dostępnych w naszym sklepie, znajdziesz aż 350 sztuk papierowych krążków. Ilość ta pozwala zaparzyć wiele kaw i cieszyć się wyjątkowym smakiem czarnego naparu przez wiele miesięcy. Tylko oryginalne filtry Aeropress gwarantują doskonały klarowny napar. Nie stosuj więc zamienników, które zazwyczaj charakteryzuje niższa jakość wykonania.
W ofercie naszego sklepu znajdziesz oryginalne zaparzacze Aeropress oraz akcesoria Aeropress wyprodukowane w USA. Jeśli szukasz wyjątkowych ziaren kawowca z segmentu speciality, które polecane są do “kawowej strzykawki”, to zobacz koniecznie naszą szeroką ofertę kaw.
Aby uzyskać pełen smaku napój, konieczne jest zastosowanie odpowiednich akcesoriów. Każdy miłośnik kawy wie, że w przypadku aeropressu niezbędne są między innymi filtry. Pozwalają one na otrzymanie niepowtarzalnego aromatu i smaku, a jednocześnie pozbycie się pozostałości zmielonych ziaren. Warto jednak pamiętać, że takie filtry powinny cechować się określonymi parametrami.
Aeropress to ciekawa alternatywa dla innych metod parzenia kawy. Takie urządzenie ma niewielkie rozmiary, dlatego sprawdza się doskonale zarówno w domu, jak i w pracy, podczas wyjazdu czy nawet w bardzo małych kuchniach, w których nie ma miejsca na postawienie dużego ekspresu. W naszym asortymencie znajdziesz wysokiej jakości filtry do aeropressu, które umożliwiają komfortowe zaparzenie pysznej kawy. A co najważniejsze – pozwalają one na pozbycie się pyłu ze zmielonych ziaren, które często przeszkadzają podczas picia tego niepowtarzalnego napoju i przepuszczają tylko to co w naparze najlepsze.
Filtry do aeropressu o skutecznym działaniu
Filtry do aeropressu mają okrągły kształt. Są one dostępne w opakowaniach obejmujących 350 sztuk. To znakomity wybór dla prawdziwych miłośników kawy, którzy niekiedy piją kilka filiżanek tego napoju w ciągu dnia. Filtry do aeropressu pozwalają na skuteczne usunięcie zmielonych ziaren, a także drobnego pyłu. Dzięki temu można uzyskać klarowny napój o wyjątkowym smaku. Oferowane produkty są niezwykle uniwersalne, dlatego pasują doskonale do każdego modelu aeropressu- klasycznych wersji i Aeropress Go.
Filtry do aeropressu zostały wykonane w taki sposób, by umożliwiać komfortowe parzenie kawy w dowolnych warunkach. Aby założyć filtr, wystarczy kierować się zaleceniami producenta umieszczonymi na opakowaniu. To oryginalne produkty, pochodzące prosto od firmy, która zaprojektowała i wypuściła na rynek aeropress. Dzięki temu można liczyć na wysoką jakość, a także idealne dopasowanie do posiadanego sprzętu.
Czy warto postawić na filtry do aeropressu?
Sam aeropress łączy w sobie wiele zalet popularnego french pressu z tradycyjnym ekspresem. Do urządzenia należy wsypać zmielone ziarna, a następnie zalać gorącą wodą. To właśnie wtedy przydaje się specjalny filtr. Pozwala on na pozbycie się drobinek ziaren, dzięki czemu napój jest klarowny i pyszny. To doskonałe rozwiązanie dla osób, które nie lubią kawowych fusów pływających w naparze i chcą rozkoszować się każdym łykiem.
Zmieloną kawę przeciska się przez filtr z wykorzystaniem specjalnego tłoka. Z tego powodu element ten musi być wytrzymały i na tyle gęsty, by zatrzymać nawet bardzo małe drobinki ziaren. Jednocześnie powinien on bez żadnych problemów przepuszczać napar. Z tego powodu warto stawiać na oryginalne filtry do aeropressu tworzone przez tę samą markę. Wówczas można liczyć na idealne dopasowanie do urządzenia oraz pożądany smak gotowej kawy. Duża liczba filtrów w opakowaniu sprawia, że z jednego produktu można korzystać nawet przez kilka miesięcy, w zależności od tego, jak często pijesz kawę. To doskonały wybór także do biur, firm i podobnych miejsc, gdzie każdego dnia taki napój parzy wiele osób.