- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Palarnie
- Beansmith's Coffee- Czechy
- Bracia Ziółkowscy - Polska
- COFFEE PLANT- Polska
- Coffee Collective - Dania
- DAK Coffee - Holandia
- Friedhats- Holandia
- Frukt Coffee - Finlandia
- Father's Coffee- Czechy
- HAYB- Polska
- Manhattan Coffee- Holandia
- MAMAM Coffee - Polska
- Miga Coffee - Polska
- Momento Coffee - Polska
- Rum Baba Coffee- Holandia
- Runty Roaster- Polska
- Sumo Coffee Roasters - Irlandia
- The Naughty Dog- Czechy
- Pochodzenie
- Metoda zaparzania
- Rodzaj
-
Palarnie
- Młynki
- Herbata
- Akcesoria
- Promocje
- Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Beansmith's Coffee- Czechy
-
Bracia Ziółkowscy - Polska
-
COFFEE PLANT- Polska
-
Coffee Collective - Dania
-
DAK Coffee - Holandia
-
Friedhats- Holandia
-
Frukt Coffee - Finlandia
-
Father's Coffee- Czechy
-
HAYB- Polska
-
Manhattan Coffee- Holandia
-
MAMAM Coffee - Polska
-
Miga Coffee - Polska
-
Momento Coffee - Polska
-
Rum Baba Coffee- Holandia
-
Runty Roaster- Polska
-
Sumo Coffee Roasters - Irlandia
-
The Naughty Dog- Czechy
Palarnie -
-
Młynki
-
Herbata
- Akcesoria
- Promocje
-
Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
-
Zaparzacze do kawy Kalita
Liczba produktów: 5Koneserzy głębokiego smaku prawdziwej, mocnej kawy szczególnie doceniają wysoką jakość zaparzaczy do kawy Kalita, jednej z najlepszych na rynku, japońskiej marki. Początki firmy sięgają lat 50. ubiegłego wieku i ogromnego miasta Tokio, w którym przetrwać mogły jedynie towary gwarantujące klientom całkowitą satysfakcję z użytkowania zakupionych urządzeń. Bo chociaż Kraj Kwitnącej Wiśni kojarzony jest głównie z herbatą, to właśnie kawa stanowi jeden z najczęściej importowanych produktów. Siłą rzeczy więc znaczenie mają również urządzenia oraz akcesoria niezbędne do jej prawidłowego parzenia.
Co wyróżnia produkty marki Kalita?
Japończycy słyną z perfekcji w tworzeniu swoich produktów, z wysokiej jakości wykorzystywanych komponentów, nowoczesnego designu oraz nieprzeciętnego zmysłu do tworzenia rzeczy pięknych i jednocześnie użytecznych. Podstawą zaparzaczy do kawy Kalita jest stal oraz szkło – to właśnie z nich powstają jedne z najlepszych urządzeń do przygotowywania kaw różnego rodzaju.
Wyróżnikiem – szczególnie modnych i popularnych dripperów – jest ich odmienna budowa, mająca wpływ nie tylko na stosowane akcesoria, ale przede wszystkim na metodę parzenia kawy. W miejsce klasycznego kształtu marka Kalita postawiła na innowację, polegającą na zastosowaniu płaskiego dna, w którym znalazły się trzy otwory. W ten sposób producent zrewolucjonizował metodę przelewową parzenia kawy i wprowadził ją na zupełnie nowy poziom.
Taka konstrukcja zaparzacza do kawy Kalita ma wpływ na proces ekstrakcji. Podczas parzenia temperatura wody opada znacznie wolniej, dzięki czemu ziarna poddawane są obróbce termicznej równomiernie, co ma znaczący wpływ na rezultat – tak przygotowana kawa zawiera w sobie całą intensywność doznań, niepowtarzalny smak oraz równie bogaty aromat. W tak zaprojektowanym urządzeniu dno filtra nie ma styczności z dnem drippera, ponieważ przygotowane w nim otwory od razu odprowadzają przyrządzony napar do naczynia. Forma urządzenia wymaga stosowania dedykowanych filtrów, wyposażonych w dwadzieścia wypustek, dopasowanych do kształtu drippera.
Drippery Kalita w naszej ofercie
Spośród wszystkich dostępnych na rynku zaparzaczy do kawy Kalita wyselekcjonowaliśmy produkty uważane przez naszych Klientów za najlepsze do parzenia kawy metodą przelewową.
Na liście znalazły się drippery wykonane ze szkła, jak Wave 185, pozwalający przygotować jednocześnie nawet 3 do 4 filiżanek kawy, czyli aż 500 ml. Wybierając ten model należy pamiętać o uzupełnieniu go odpowiednimi filtrami.
W ofercie nie mogło zabraknąć równie innowacyjnego odpowiednika szklanej wersji – modelu Wave 185, wykonanego tym razem ze stali nierdzewnej. Również tym wypadku pojemność będzie wynosić 500 ml, czyli spokojnie wystarczy na przygotowanie nawet 4 filiżanek doskonałego, mocnego naparu.
Dla osób o mniejszych potrzebach idealnie sprawdzi się skromniejszy rozmiarowo model Wave 155, przeznaczony do jednorazowego przygotowania ok. 300 ml naparu, czyli właśnie około 1 do 2 filiżanek. Parzona tą metodą kawa traci charakterystyczną goryczkę na rzecz słodszych strun, jakie również kryją się w tym niesamowitym naparze.