No goods

KB Coffee Roasters- Kolumbia Los Nogales, Origins- 250g

Data palenia: 07.04.2025

98.75 125.00 -21%
Lowest price in the last 30 days:
125
By the end of the promotion left:
The loyalty program is only available for logged in customers.
Grinding:
opak
Shipping within: 24 hours
Shipping price:
The Lack Of
About this product
Sensory profile:
Peach, Pineapple, Cocoa, Papaya, Flowers
Process:
Washed, Thermal Shock
Cultivation height:
1900-2000 m n.p.m
Variety:
Caturra
Roast:
Filter
The Weight Of The
0.25 kg

KB Coffee Roasters- Kolumbia Los Nogales, Origins- 250g

Turbo owocowa kawa po obróbce szokiem termicznym. To kolejna kawa w naszej ofercie od znanego producenta rodziny Hernandez.

 Los Nogales Farm to firma rodzinna, więc trudno podać tylko jedną nazwę. Jednak dla nas to charyzmatyczny Oscar Hernandez, lider projektu, reprezentuje farmę. Oscar jest rolnikiem w trzecim pokoleniu, który uprawia kawę w południowej części departamentu Huila. Jest osobą pełną energii, zawsze pozytywnie nastawioną i nowatorską, nie tylko dla swojej rodziny, ale i dla szerszego otoczenia. Jego ojciec, Ricaurte Hernandez, jako pierwszy udowodnił to, co wiemy dzisiaj: najlepsza kawa w całej Kolumbii pochodzi z Pitalito. W 2006 roku zdobył Kolumbijski Cup Of Excellence. Dzięki Ricaurte’owi cały departament Huila znalazły się na mapie miejsc słynących z dobrej kawy. Oscar kontynuuje tę tradycję i dzięki niemu oraz jego podejściu Los Nogales stało się centrum innowacji i informacji dla wszystkich aktywnych rolników w regionie.

O procesie:

Szok termiczny: wybrane ziarna poddaje się szokowi termicznemu wodą o temperaturze 80 stopni Celsjusza przez 1 minutę, a następnie szybkie schładzanie zimną wodą przez 3 minuty. Proces ten rozprasza cukry i pasteryzuje ziarna, które wpływają na końcowy smak kawy.

Fermentacja: proces fermentacji trwający 120 godzin. w tym czasie cukry rozkładają się, co wpływa na smak i kwasowość kawy. Zastosowano również dodatki, podobne do zakwasów do chleba.


Suszenie na słońcu: na końcu ziarna kawy są suszone na słońcu przez 15 dni. ten krok jest niezbędny, aby zmniejszyć wilgotność ziarna do poziomu odpowiedniego do przechowywania.

 Profil sensoryczny: Brzoskwinia, Morela, Guawa, Melon, Kwiaty

Parameters:
Sensory profile:
Peach, Pineapple, Cocoa, Papaya, Flowers
Process:
Washed, Thermal Shock
Cultivation height:
1900-2000 m n.p.m
Variety:
Caturra
Roast:
Filter

Manufacturer details

KB CaféShop
53 Av. Trudaine,
75009 Paris,
France

coffee@kbcoffeeroasters.com

There is currently no comments or ratings for this product.
Ask a question
The Signature Of The:
Email:
Ask a question: