- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Palarnie
- Beansmith's Coffee- Czechy
- Bracia Ziółkowscy - Polska
- COFFEE PLANT- Polska
- DAK Coffee - Holandia
- Friedhats- Holandia
- Guest Coffee - Polska
- HAYB- Polska
- Kavoholik - Słowacja
- Kaffeelix - Austria
- Kolibri Coffee - Holandia
- Klaro Coffee - Polska
- Labuna - MY
- Manhattan Coffee- Holandia
- Momento Coffee - Polska
- PRAŻ Micro Roastery - Polska
- Rum Baba Coffee- Holandia
- Sheep & Raven - Polska
- Metoda zaparzania
- Rodzaj
- Pochodzenie
-
Palarnie
- Młynki
- Herbata
- Akcesoria
- Promocje
- Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Beansmith's Coffee- Czechy
-
Bracia Ziółkowscy - Polska
-
COFFEE PLANT- Polska
-
DAK Coffee - Holandia
-
Friedhats- Holandia
-
Guest Coffee - Polska
-
HAYB- Polska
-
Kavoholik - Słowacja
-
Kaffeelix - Austria
-
Kolibri Coffee - Holandia
-
Klaro Coffee - Polska
-
Labuna - MY
-
Manhattan Coffee- Holandia
-
Momento Coffee - Polska
-
PRAŻ Micro Roastery - Polska
-
Rum Baba Coffee- Holandia
-
Sheep & Raven - Polska
Palarnie -
-
Młynki
-
Herbata
- Akcesoria
- Promocje
-
Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
-
- Szukaj
- Moje konto
- Ulubione
-
Koszyk
0
-
Koszyk (0)Koszyk jest pustyDo bezpłatnej dostawy brakuje -,--Darmowa dostawa!Suma 0,00 złCena uwzględnia rabaty
-






Friedhats - Kenia Kimatu- 250g
Data palenia: 19.05.2025
- Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
- DPD Pickup 7.99
- Paczkomaty InPost 12.99
- Kurier Inpost 14.99
- Kurier DPD 15.99
- Kurier (Pobranie) 18
Friedhats - Kenia Kimatu- 250g
W tej mieszance klasyki i nowoczesności otrzymujemy harmonijną i pyszną filiżankę. Możesz spodziewać się soczystego profilu z nutamikandyzowanej skórki pomarańczowej, rabarbaru i moreli.
Wiele naszych ulubionych kaw kenijskich pochodzi z Kirinyaga, regionu znanego z produkcji wspaniałej kawy ze względu na dużą wysokość i żyzne gleby wulkaniczne. Rolnicy przywożący swoje wiśnie do fabryki Kimatu uprawiają mieszankę odmian Batian, Ruiru 11, SL28 i SL34. Dla długoletnich kawoszy SL28 i SL34 są rozpoznawalne jako podstawowe odmiany kenijskiej uprawy, wprowadzone prawie sto lat temu do uprawy kawy na obszarach, w których brakuje zapasu wody, zwykle wymaganej do uprawy drzew kawowych. Batian i Ruiru to nowsze odmiany, wprowadzone w latach 2010. w celu zróżnicowania upraw kawy, wzmocnienia odporności drzewa i jego owoców.
Profil sensorycny: skórka z pomarańczy, rabarbar, morela
-
Świeża dostawa