- NEW!
-
Coffee
-
Coffee roasteries
- Beansmith's Coffee- Czech republic
- Bracia Ziółkowscy - Poland
- Coffea Circulor- Szwecja
- COFFEE PLANT- Poland
- Doubleshot - Czech republic
- DAK Coffee - Netherlands
- Friedhats- Netherlands
- Good Coffee - Poland
- HAYB- Poland
- Kafar - Poland
- Kavoholik - Slovakia
- Kaffeelix - Austria
- KB Coffee Roasters - France
- Klaro Coffee - Poland
- Labuna - WE
- La Cabra - Denmark
- Momento Coffee - Poland
- TANAT - France
- LOT Coffee Roastery - Slovakia
- Nero Scuro - Italy
- Pikola Caffe - Czech Republic
- PRAŻ Micro Roastery - Poland
- Rum Baba Coffee- Netherlands
- Brewing method
- Type
- Origin
-
Coffee roasteries
- Grinders
- Tea
- Accessories
- Sale
- Presents🎁
- Blog
- Contact
- NEW!
-
Coffee
-
Beansmith's Coffee- Czech republic
-
Bracia Ziółkowscy - Poland
-
Coffea Circulor- Szwecja
-
COFFEE PLANT- Poland
-
Doubleshot - Czech republic
-
DAK Coffee - Netherlands
-
Friedhats- Netherlands
-
Good Coffee - Poland
-
HAYB- Poland
-
Kafar - Poland
-
Kavoholik - Slovakia
-
Kaffeelix - Austria
-
KB Coffee Roasters - France
-
Klaro Coffee - Poland
-
Labuna - WE
-
La Cabra - Denmark
-
Momento Coffee - Poland
-
TANAT - France
-
LOT Coffee Roastery - Slovakia
-
Nero Scuro - Italy
-
Pikola Caffe - Czech Republic
-
PRAŻ Micro Roastery - Poland
-
Rum Baba Coffee- Netherlands
Coffee roasteries -
-
Grinders
-
Tea
- Accessories
- Sale
-
Presents🎁
- Blog
- Contact
-
- Favorites
-
-
Shopping Cart (0)Shopping cart is emptyFree delivery in Poland is missing -,--Free delivery!Sum 0,00 €Price includes discounts
-



Friedhats - Etiopia Telila, Decaf , bezkofeinowa - 250g
Data palenia:21.04.2025
Friedhats - Etiopia Telila, Decaf (bezkofeinowa) - 250g
Nie bój się kawy bezkofeinowej, nie myśl o tych ciemnych, palonych kawach, które ludzie piją, gdy często nie mają wyboru. Czasy się zmieniają i jesteśmy tutaj, aby to udowodnić owocową, odjechaną, interesującą etiopską kawą bezkofeinową. Składająca się z odmian landrace i pochodząca z Telila CWS, grupy producentów z regionu Agaro w zachodniej Etiopii. Kawa bezkofeinowa ma nuty czerwonego jabłka, krówki i mlecznej czekolady.
Proces octanu etylu zyskuje popularność w specjalnościach ze względu na jego zdolność do utrzymywania jakości i ogólnego profilu smakowego. Octan etylu jest naturalnie występującym związkiem chemicznym, który można uzyskać z niemal wszystkich owoców i warzyw, a gdy kawa jest w nim zanurzona, struktura ziarna ulega zmianie, co pozwala kofeinie opuścić ziarno, zachowując jednocześnie swój smak. Octan etylu może brzmieć trochę przerażająco, ale może być szkodliwy tylko wtedy, gdy jest bardzo skoncentrowany do najczystszej postaci, a następnie spożywany w dużych ilościach (prawie niemożliwe).
Należy pamiętać, że kawa bezkofeinowa nigdy nie jest w 100% pozbawiona kofeiny. W ziarnach może zawsze pozostać śladowa ilość kofeiny (do 0,3%), aby można było uznać je za kawę bezkofeinową.
Profil sensoryczny: czerwone jabłko, mleczna czekolada, krówki
-
Fresh delivery