Kaffeelix - Kolumbia White Honey, Geisha - 125g

Data palenia: 05.05.2025

179.00
The loyalty program is only available for logged in customers.
Grinding:
opak
Shipping within: 24 hours
Shipping price:
The Lack Of
About this product
Sensory profile:
Plum, Honey, Cherries (2), Cane sugar
Process:
Natural
Variety:
74/100, Sudan Rume
Roast:
Filter
The Weight Of The
0.125 kg
Kaffeelix - Kolumbia White Honey Geisha - 125g
Ta Geisha z Kolumbii od Sebastiana Ramirezazaskakuje aromatem świeżych ziół, trawy cytrynowej i owoców - od melona po winogrona. W smaku przypomina dobrą herbatę z lekkim twistem i przyjemnie gładką strukturą.
Sebastian Ramirez jest producentem kawy czwartego pokolenia w Calarcá w Kolumbii. Sześć lat temu przejął farmę El Placer od swojego ojca - trudne zadanie, ponieważ chociaż region słynie z kawy, trudno jest żyć z uprawy kawy. Ale dzięki nowemu podejściu, skupieniu się na kawie speciality i jego innowacyjnym metodom przetwarzania, które nadają kawom ich własne, charakterystyczne aromaty, na sukces nie trzeba było długo czekać.
Obróbka: 
Po zbiorze wiśnie są fermentowane beztlenowo w 200-litrowych beczkach przez 48 godzin w stałej temperaturze 18°C. Następnie następuje pierwsza faza suszenia (suszenie baldachimowe) przez około pięć dni. Następnie wiśnie są zanurzane na 48 godzin w wodzie z dodatkiem tlenu (za pomocą pompy). Na koniec następuje dwuczęściowa końcowa faza suszenia: najpierw w temperaturze 40°C i 25% wilgotności przez około 20 dni (suszenie markizowe), a następnie suszenie paraboliczne przez około pięć dni, aż kawa osiągnie optymalną zawartość wilgoci.
Profil sensoryczny: kwiaty, trawa cytrynowa, zioła, winogrono, melon, herbata, jedwabiste body
Parameters:
Sensory profile:
Plum, Honey, Cherries (2), Cane sugar
Process:
Natural
Variety:
74/100, Sudan Rume
Roast:
Filter

Manufacturer details

Kaffeelix
Werkstättenstraße 3a
3100 Österreich
Austria

+43 660 984 30 30
hello@kaffeelix.at

There is currently no comments or ratings for this product.
Ask a question
The Signature Of The:
Email:
Ask a question: