- NEW!
-
Coffee
-
Coffee roasteries
- Beansmith's Coffee- Czech republic
- Bracia Ziółkowscy - Poland
- Coffea Circulor- Szwecja
- COFFEE PLANT- Poland
- Doubleshot - Czech republic
- DAK Coffee - Netherlands
- Friedhats- Netherlands
- Good Coffee - Poland
- HAYB- Poland
- Kafar - Poland
- Kavoholik - Slovakia
- Kaffeelix - Austria
- KB Coffee Roasters - France
- Klaro Coffee - Poland
- Labuna - WE
- La Cabra - Denmark
- Momento Coffee - Poland
- TANAT - France
- LOT Coffee Roastery - Slovakia
- Nero Scuro - Italy
- Pikola Caffe - Czech Republic
- PRAŻ Micro Roastery - Poland
- Rum Baba Coffee- Netherlands
- Brewing method
- Type
- Origin
-
Coffee roasteries
- Grinders
- Tea
- Accessories
- Sale
- Presents🎁
- Blog
- Contact
- NEW!
-
Coffee
-
Beansmith's Coffee- Czech republic
-
Bracia Ziółkowscy - Poland
-
Coffea Circulor- Szwecja
-
COFFEE PLANT- Poland
-
Doubleshot - Czech republic
-
DAK Coffee - Netherlands
-
Friedhats- Netherlands
-
Good Coffee - Poland
-
HAYB- Poland
-
Kafar - Poland
-
Kavoholik - Slovakia
-
Kaffeelix - Austria
-
KB Coffee Roasters - France
-
Klaro Coffee - Poland
-
Labuna - WE
-
La Cabra - Denmark
-
Momento Coffee - Poland
-
TANAT - France
-
LOT Coffee Roastery - Slovakia
-
Nero Scuro - Italy
-
Pikola Caffe - Czech Republic
-
PRAŻ Micro Roastery - Poland
-
Rum Baba Coffee- Netherlands
Coffee roasteries -
-
Grinders
-
Tea
- Accessories
- Sale
-
Presents🎁
- Blog
- Contact
-
- Favorites
-
-
Shopping Cart (0)Shopping cart is emptyFree delivery in Poland is missing -,--Free delivery!Sum 0,00 €Price includes discounts
-






LOT Coffee - Kolumbia Hugo Gualaco - 250g
Data palenia: 14.04.2025
LOT Coffee - Kolumbia Hugo Gualaco - 250g
Hugo to 43-letni rolnik, który wraz z żoną i dwójką dzieci prowadzi farmę La Vega w regionie Huila w San Adolfo. Guatalcosowie pracują z kawą przez całe życie i od 8 lat zajmują się kawą najwyższej jakości. Hugo kontynuuje naukę, uczęszczając do laboratorium kawy w mieście powiatowym Pitalíto, gdzie uczy się, jak prawidłowo oceniać kawę. Próbuje udoskonalić nie tylko swoje umiejętności rolnicze, ale także umiejętności baristy, roastera i cuppingu. Następnie wykorzystuje nowo zdobytą wiedzę w uprawie kawy.
Proces obróbki:
Zbiór i ręczna selekcja owoców kawy odbywały się z naciskiem na jakość. Owoce myto w siatkowych workach (syntetyczny materiał z dużymi otworami, powszechnie stosowany do pakowania ziemniaków), aby usunąć brud i zanieczyszczenia. Ziarna kawy nie były fermentowane w wiśniach, ale natychmiast oddzielono je od miąższu i fermentowano w miąższu przez 36 godzin w workach. Następnie kawę dwukrotnie umyto i wysuszono pod sitem.
Profil sensoryczny: mandarynka, karmel, gałka muszkatołowa, czerwone jabłko
Manufacturer details
LOT coffee
Adres: Špitálska 55,
811 08 Bratislava, Słowacja
info@lotroastery.com
-
Fresh delivery