- NEW!
-
Coffee
-
Coffee roasteries
- Beansmith's Coffee- Czech republic
- Bracia Ziółkowscy - Poland
- Coffea Circulor- Szwecja
- COFFEE PLANT- Poland
- Doubleshot - Czech republic
- DAK Coffee - Netherlands
- Friedhats- Netherlands
- Good Coffee - Poland
- HAYB- Poland
- Kafar - Poland
- Kavoholik - Slovakia
- Kaffeelix - Austria
- KB Coffee Roasters - France
- Klaro Coffee - Poland
- Labuna - WE
- La Cabra - Denmark
- Momento Coffee - Poland
- TANAT - France
- LOT Coffee Roastery - Slovakia
- Nero Scuro - Italy
- Pikola Caffe - Czech Republic
- PRAŻ Micro Roastery - Poland
- Rum Baba Coffee- Netherlands
- Brewing method
- Type
- Origin
-
Coffee roasteries
- Grinders
- Tea
- Accessories
- Sale
- Presents🎁
- Blog
- Contact
- NEW!
-
Coffee
-
Beansmith's Coffee- Czech republic
-
Bracia Ziółkowscy - Poland
-
Coffea Circulor- Szwecja
-
COFFEE PLANT- Poland
-
Doubleshot - Czech republic
-
DAK Coffee - Netherlands
-
Friedhats- Netherlands
-
Good Coffee - Poland
-
HAYB- Poland
-
Kafar - Poland
-
Kavoholik - Slovakia
-
Kaffeelix - Austria
-
KB Coffee Roasters - France
-
Klaro Coffee - Poland
-
Labuna - WE
-
La Cabra - Denmark
-
Momento Coffee - Poland
-
TANAT - France
-
LOT Coffee Roastery - Slovakia
-
Nero Scuro - Italy
-
Pikola Caffe - Czech Republic
-
PRAŻ Micro Roastery - Poland
-
Rum Baba Coffee- Netherlands
Coffee roasteries -
-
Grinders
-
Tea
- Accessories
- Sale
-
Presents🎁
- Blog
- Contact
-
- Favorites
-
-
Shopping Cart (0)Shopping cart is emptyFree delivery in Poland is missing -,--Free delivery!Sum 0,00 €Price includes discounts
-



Nero Scuro - Kolumbia, Villa Betulia- 250g
Data palenia: 12.07.2025
Nero Scuro - Kolumbia, Villa Betulia- 250g
Rzadka mikropartia z Villa Betulia w Huila w Kolumbii, prezentująca nuty przypraw i słodkich owoców. Ta odmiana Caturra przeszła eksperymentalny, podwójny proces beztlenowy, co wzmacnia jej złożoność. W każdym łyku wyczuwalne są nuty rabarbaru, liścia laurowego, imbiru, goździków i bergamotki.
Dla Luisa Calderona kawa to coś więcej niż pasja – to dziedzictwo. Jego głębokie zaangażowanie w produkcję wysokiej jakości kawy wynika z dążenia do zachowania dziedzictwa ojca, tradycji przekazywanej obecnie synowi, Yeisonowi. Razem zarządzają Villa Betulia, zapierającą dech w piersiach posiadłością położoną 1550 metrów nad poziomem morza w górach Huila. Farma jest domem dla ponad 20 odmian kawy.
O procesie obróbki:
Proces rozpoczyna się od starannie wyselekcjonowanych, dojrzałych wiśni odmiany Caturra, które są poddawane flotacji w celu usunięcia defektów i fermentacji beztlenowej przez 50 godzin. Po usunięciu miąższu ziarna przechodzą kolejną 50-godzinną fermentację w zamkniętych plastikowych pojemnikach, wzbogaconą o opatentowaną mieszankę przypraw. Na koniec kawa jest suszona na słońcu przez 10 dni, a jej jakość jest starannie monitorowana pod kątem temperatury i pH, aby zapewnić wyjątkową jakość.
Profil sensoryczny: rabarbar, liść laurowy, imbir, goździki, bergamotka
Manufacturer details
Nero Scuro SRL
Via Vincenzo Bellini, 5,
36022 San Giuseppe VI,
Italy
info@neroscurocoffee.com
-
Fresh delivery