- NEW!
-
Coffee
-
Coffee roasteries
- Beansmith's Coffee- Czech republic
- Bracia Ziółkowscy - Poland
- Coffea Circulor- Szwecja
- COFFEE PLANT- Poland
- Doubleshot - Czech republic
- DAK Coffee - Netherlands
- Friedhats- Netherlands
- Good Coffee - Poland
- HAYB- Poland
- Kafar - Poland
- Kavoholik - Slovakia
- Kaffeelix - Austria
- KB Coffee Roasters - France
- Klaro Coffee - Poland
- Labuna - WE
- La Cabra - Denmark
- Momento Coffee - Poland
- TANAT - France
- LOT Coffee Roastery - Slovakia
- Nero Scuro - Italy
- Pikola Caffe - Czech Republic
- PRAŻ Micro Roastery - Poland
- Rum Baba Coffee- Netherlands
- Brewing method
- Type
- Origin
-
Coffee roasteries
- Grinders
- Tea
- Accessories
- Sale
- Presents🎁
- Blog
- Contact
- NEW!
-
Coffee
-
Beansmith's Coffee- Czech republic
-
Bracia Ziółkowscy - Poland
-
Coffea Circulor- Szwecja
-
COFFEE PLANT- Poland
-
Doubleshot - Czech republic
-
DAK Coffee - Netherlands
-
Friedhats- Netherlands
-
Good Coffee - Poland
-
HAYB- Poland
-
Kafar - Poland
-
Kavoholik - Slovakia
-
Kaffeelix - Austria
-
KB Coffee Roasters - France
-
Klaro Coffee - Poland
-
Labuna - WE
-
La Cabra - Denmark
-
Momento Coffee - Poland
-
TANAT - France
-
LOT Coffee Roastery - Slovakia
-
Nero Scuro - Italy
-
Pikola Caffe - Czech Republic
-
PRAŻ Micro Roastery - Poland
-
Rum Baba Coffee- Netherlands
Coffee roasteries -
-
Grinders
-
Tea
- Accessories
- Sale
-
Presents🎁
- Blog
- Contact
-
- Favorites
-
-
Shopping Cart (0)Shopping cart is emptyFree delivery in Poland is missing -,--Free delivery!Sum 0,00 €Price includes discounts
-






PRAŻ Micro roastery - Kolumbia Marisol Ñañéz - 250g
Data palenia: 15.07.2025
PRAŻ Micro roastery - Kolumbia Marisol Ñañéz - 250g
Kolumbia El Puente to kawa speciality z regionu Huila, który słynie z upraw o wyjątkowym charakterze dzięki połączeniu górskiego klimatu i żyznych, wulkanicznych gleb. Odmiany Colombia i Castillo, wykorzystane w tej kawie, poddano obróbce red honey, która stanowi unikalne połączenie procesów natural i washed. Podczas tego procesu część miąższu pozostaje na ziarnach, co wpływa na ich słodycz i kompleksowość. Ziarna są suszone na słońcu z resztkami miąższu, co wymaga dużej precyzji i doświadczenia od farmerów, by zapewnić idealny balans smaków. W efekcie w filiżance odkryjesz wyraziste nuty czerwonej pomarańczy i żurawiny, otulone aksamitną słodyczą kajmaku.
Ta kawa, dedykowana do metod przelewowych, to prawdziwa uczta dla miłośników kawy, którzy docenią kunszt jej obróbki i unikalny, złożony charakter.
Opis sensoryczny: czerwona pomarańcza, żurawina, kajmak
Manufacturer details
PRAŻ Micro Roastery
ul. Włościańska 35A
01-710 Warszawa
Poland
info@praz.coffee
-
Fresh delivery