- NEW!
-
Coffee
-
Coffee roasteries
- Beansmith's Coffee- Czech republic
- Bracia Ziółkowscy - Poland
- Coffea Circulor- Szwecja
- COFFEE PLANT- Poland
- Doubleshot - Czech republic
- DAK Coffee - Netherlands
- Friedhats- Netherlands
- Guest Coffee - Poland
- HAYB- Poland
- Kafar - Poland
- Kaffeelix - Austria
- Kolo Coffee - Germany
- KB Coffee Roasters - France
- Klaro Coffee - Poland
- Kolibri Coffee - Netherlands
- Labuna - WE
- La Cabra - Denmark
- Momento Coffee - Poland
- TANAT - France
- LOT Coffee Roastery - Slovakia
- PRAŻ Micro Roastery - Poland
- Rum Baba Coffee- Netherlands
- Runty Roaster- Poland
- The Naughty Dog- Czech Republic
- Brewing method
- Type
- Origin
-
Coffee roasteries
- Grinders
- Tea
- Accessories
- Sale
- Presents🎁
- Blog
- Contact
- NEW!
-
Coffee
-
Beansmith's Coffee- Czech republic
-
Bracia Ziółkowscy - Poland
-
Coffea Circulor- Szwecja
-
COFFEE PLANT- Poland
-
Doubleshot - Czech republic
-
DAK Coffee - Netherlands
-
Friedhats- Netherlands
-
Guest Coffee - Poland
-
HAYB- Poland
-
Kafar - Poland
-
Kaffeelix - Austria
-
Kolo Coffee - Germany
-
KB Coffee Roasters - France
-
Klaro Coffee - Poland
-
Kolibri Coffee - Netherlands
-
Labuna - WE
-
La Cabra - Denmark
-
Momento Coffee - Poland
-
TANAT - France
-
LOT Coffee Roastery - Slovakia
-
PRAŻ Micro Roastery - Poland
-
Rum Baba Coffee- Netherlands
-
Runty Roaster- Poland
-
The Naughty Dog- Czech Republic
Coffee roasteries -
-
Grinders
-
Tea
- Accessories
- Sale
-
Presents🎁
- Blog
- Contact
-






Rum Baba - Kolumbia El Vergel DECAF, bezkofeinowa - 250g
Data palenia: 22.05.2025
Rum Baba - Kolumbia El Vergel DECAF - 250g
Czy kawa bezkofeinowa może smakować jak wyśmienita jasno palona kawa pełna kofeiny, owoców, aromatów? Owszem!
Dekofeinizacja kawy następuje po całkowitym przetworzeniu kawy (zielonej) przez producenta, a przed wprowadzeniem jej do palarni. Najczęściej i tradycyjnie dekofeinizacja odbywa się przy użyciu syntetycznych rozpuszczalników chemicznych. Co jest skuteczne, ale mniej korzystne ze względu na wpływ na środowisko.
Ta kawa bezkofeinowa jest lokalnie pozbawiona kofeiny w Kolumbii zgodnie z metodą procesu trzciny cukrowej. W procesie trzciny cukrowej wykorzystuje się naturalny produkt uboczny trzciny cukrowej (sfermentowaną melasę) jako rozpuszczalnik do ekstrakcji kofeiny. Trzcina cukrowa jest ważną uprawą rosnącą na tym obszarze, co czyni ją idealnym wyborem do usuwania kofeiny z lokalnie uprawianej kawy.
Profil sensoryczny: karmel, śliwka
-
Fresh delivery