- NEW!
-
Coffee
-
Coffee roasteries
- Beansmith's Coffee- Czech republic
- Bracia Ziółkowscy - Poland
- Coffea Circulor- Szwecja
- COFFEE PLANT- Poland
- Doubleshot - Czech republic
- DAK Coffee - Netherlands
- Friedhats- Netherlands
- Good Coffee - Poland
- HAYB- Poland
- Kafar - Poland
- Kavoholik - Slovakia
- Kaffeelix - Austria
- KB Coffee Roasters - France
- Klaro Coffee - Poland
- Labuna - WE
- La Cabra - Denmark
- Momento Coffee - Poland
- TANAT - France
- LOT Coffee Roastery - Slovakia
- Nero Scuro - Italy
- Pikola Caffe - Czech Republic
- PRAŻ Micro Roastery - Poland
- Rum Baba Coffee- Netherlands
- Brewing method
- Type
- Origin
-
Coffee roasteries
- Grinders
- Tea
- Accessories
- Sale
- Presents🎁
- Blog
- Contact
- NEW!
-
Coffee
-
Beansmith's Coffee- Czech republic
-
Bracia Ziółkowscy - Poland
-
Coffea Circulor- Szwecja
-
COFFEE PLANT- Poland
-
Doubleshot - Czech republic
-
DAK Coffee - Netherlands
-
Friedhats- Netherlands
-
Good Coffee - Poland
-
HAYB- Poland
-
Kafar - Poland
-
Kavoholik - Slovakia
-
Kaffeelix - Austria
-
KB Coffee Roasters - France
-
Klaro Coffee - Poland
-
Labuna - WE
-
La Cabra - Denmark
-
Momento Coffee - Poland
-
TANAT - France
-
LOT Coffee Roastery - Slovakia
-
Nero Scuro - Italy
-
Pikola Caffe - Czech Republic
-
PRAŻ Micro Roastery - Poland
-
Rum Baba Coffee- Netherlands
Coffee roasteries -
-
Grinders
-
Tea
- Accessories
- Sale
-
Presents🎁
- Blog
- Contact
-
- Favorites
-
-
Shopping Cart (0)Shopping cart is emptyFree delivery in Poland is missing -,--Free delivery!Sum 0,00 €Price includes discounts
-












Instrukcja użycia:
Potrzebujesz: mielonej kawy, kostek lodu i zimnej wody.
1. Około 30 g kawy 360 ml wody. Dodaj kawę do pojemnika na kawe, zmiel na grubość soli morskiej. Jeśli zmielisz zbyt drobno filtr siatkowy się zatka.
2. Zalej kawę niewielką ilością wody, dzięki czemu kawa będzie płaska, następnie umieść bibułę filtracyjną na wierzchu zmielonej kawy. Zapewni to równomierne rozprowadzenie wody i że cała kawa zostanie zużyta w procesie. W przeciwnym razie powstaje dziura w kawie a smak będzie niespójny .
Pojemnik na kawę powinien dobrze przylegać do górnego pojemnika.
3. Weź dripper i wyłącz zawór, aby zatrzymać przepływ wody.Umieść górny pojemnik na dolnym szklanym pojemniku, dodaj lód do pierwszego znaku na górnym pojemniku. Następnie weź zimną wodę i wlej do linii oznaczonej 4 na serwerze.
4. Upewnij się, że zawór jest najwolniejszy. Ustawienie O = zamknięcie zaworu, regulacja przepływu wody w skali od 1 do 4. Ustaw zawór wpozycji 1 - 1,5 co daje nam około 7 kropli w 10 sekund.
5. Załóż pokrywkę i pozwól jej wykonać swoją pracę. Zajmuje około 2-4 godzin.
Oznaczenia na serwerze:
2 = 200 ml,
3 = 300 ml,
4 = 400 ml
-
Fresh delivery