- NEW!
-
Coffee
-
Coffee roasteries
- Beansmith's Coffee- Czech republic
- Bracia Ziółkowscy - Poland
- Coffea Circulor- Szwecja
- COFFEE PLANT- Poland
- Doubleshot - Czech republic
- DAK Coffee - Netherlands
- Friedhats- Netherlands
- Good Coffee - Poland
- HAYB- Poland
- Kafar - Poland
- Kavoholik - Slovakia
- Kaffeelix - Austria
- KB Coffee Roasters - France
- Klaro Coffee - Poland
- Labuna - WE
- La Cabra - Denmark
- Momento Coffee - Poland
- TANAT - France
- LOT Coffee Roastery - Slovakia
- Nero Scuro - Italy
- Pikola Caffe - Czech Republic
- PRAŻ Micro Roastery - Poland
- Rum Baba Coffee- Netherlands
- Brewing method
- Type
- Origin
-
Coffee roasteries
- Grinders
- Tea
- Accessories
- Sale
- Presents🎁
- Blog
- Contact
- NEW!
-
Coffee
-
Beansmith's Coffee- Czech republic
-
Bracia Ziółkowscy - Poland
-
Coffea Circulor- Szwecja
-
COFFEE PLANT- Poland
-
Doubleshot - Czech republic
-
DAK Coffee - Netherlands
-
Friedhats- Netherlands
-
Good Coffee - Poland
-
HAYB- Poland
-
Kafar - Poland
-
Kavoholik - Slovakia
-
Kaffeelix - Austria
-
KB Coffee Roasters - France
-
Klaro Coffee - Poland
-
Labuna - WE
-
La Cabra - Denmark
-
Momento Coffee - Poland
-
TANAT - France
-
LOT Coffee Roastery - Slovakia
-
Nero Scuro - Italy
-
Pikola Caffe - Czech Republic
-
PRAŻ Micro Roastery - Poland
-
Rum Baba Coffee- Netherlands
Coffee roasteries -
-
Grinders
-
Tea
- Accessories
- Sale
-
Presents🎁
- Blog
- Contact
-
- Favorites
-
-
Shopping Cart (0)Shopping cart is emptyFree delivery in Poland is missing -,--Free delivery!Sum 0,00 €Price includes discounts
-



KB Coffee Roasters- Kolumbia El Diviso Papayo - 250g
Data palenia: 20.05.2025
KB Coffee Roasters- Kolumbia El Diviso Papayo - 250g
Nestor i jego brat Adrian przejęli rodzinną farmę i podjęli decyzję o rozszerzeniu produkcji na kawę speciality. Dwaj bracia połączyli siły z Johanem Vergarą, aby stworzyć farmę „El Diviso” w regionie Huila w Kolumbii. Ten młody, trzyosobowy zespół już robi furorę na scenie kawowej specialty.
Odmiana Yellow Papayo, pełno owoców w profilu. Rarytas!
Proces obróbki:
● Krok 1. Naturalny proces Chiroso Caturra rozpoczyna się od zbioru w stanie optymalnej dojrzałości – z kilkoma stopniami Brixa, które wynoszą się pomiędzy 24 a 26 stopniami. Kawę wprowadza się do plastikowych zbiorników, w których przeprowadzony jest proces utleniania (48 godzin). W tym procesie odciek wydobywany przez instalację jest recyrkulowany do końca cyklu pomiaru stopni Brixa i pH (4,5).
● Krok 2. W celu rozpoczęcia fermentacji beztlenowej przeprowadza się szok termiczny w temperaturze 50°C i wprowadza do szczelnych plastikowych pojemników. Podczas fermentacji beztlenowej dodane zostały drożdże Saccharomyces cerevisiae typu T58, stosowane do poprawy profilu w przemyśle piwowarniczym. Roztwór dodano do wiśni poprzez spryskiwanie i pozostawiono w fazach kondycjonowania i namnażania na 80 godzin.
● Krok 3. Po tym procesie wiśnie są suszone mechanicznie, aby odsunąć jak najwięcej wody (ok. 12 godzin), a następnie suszone na słońcu (ok. 15 dni). Następnie badamy jakość fizyczną i sensoryczną.
Profil sensoryczny: czarna porzeczka, czerwona porzeczka, truskawki, wiśnie
Manufacturer details
KB CaféShop
53 Av. Trudaine,
75009 Paris,
France
coffee@kbcoffeeroasters.com
-
Fresh delivery