📢 Wysyłki DPD Pickup! Teraz 6,99zł, uzupełnij zapasy kaw
- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Palarnie
- Beansmith's Coffee- Czechy
- Bracia Ziółkowscy - Polska
- COFFEE PLANT- Polska
- Coffee Collective - Dania
- Doubleshot - Czechy
- DAK Coffee - Holandia
- Friedhats- Holandia
- Father's Coffee- Czechy
- Guest Coffee - Polska
- Good Coffee - Polska
- HAYB- Polska
- Labuna - MY
- Manhattan Coffee- Holandia
- MAMAM Coffee - Polska
- Miga Coffee - Polska
- Momento Coffee - Polska
- Rum Baba Coffee- Holandia
- Runty Roaster- Polska
- Swerl Coffee - Szwecja
- The Naughty Dog- Czechy
- Pochodzenie
- Metoda zaparzania
- Rodzaj
-
Palarnie
- Młynki
- Herbata
- Akcesoria
- Promocje
- Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Beansmith's Coffee- Czechy
-
Bracia Ziółkowscy - Polska
-
COFFEE PLANT- Polska
-
Coffee Collective - Dania
-
Doubleshot - Czechy
-
DAK Coffee - Holandia
-
Friedhats- Holandia
-
Father's Coffee- Czechy
-
Guest Coffee - Polska
-
Good Coffee - Polska
-
HAYB- Polska
-
Labuna - MY
-
Manhattan Coffee- Holandia
-
MAMAM Coffee - Polska
-
Miga Coffee - Polska
-
Momento Coffee - Polska
-
Rum Baba Coffee- Holandia
-
Runty Roaster- Polska
-
Swerl Coffee - Szwecja
-
The Naughty Dog- Czechy
Palarnie -
-
Młynki
-
Herbata
- Akcesoria
- Promocje
-
Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
-
Jak samodzielnie zrobić dobre espresso?
2022-05-10 14:18:00Zainwestuj w Cafflano Kompresso
Ten magiczny sprzęt to urządzenie niezwykle wytrzymałe, lekkie i proste w obsłudze, podobne do termosu z tłokiem - podczas pracy wytwarza ciśnienie około 9 barów. Zostało również wyposażone w wygodny filtr wielokrotnego użytku. Świetnie sprawdza się w domowych warunkach, a także w podróży. Jak zrobić w nim kawę? To proste!
- Zmiel kawę drobno lub kup już zmieloną (nie musisz inwestować wówczas w młynek, jednak kawa lepiej smakuje, jeśli przygotowuje się ją ze świeżo zmielonych ziaren).
- Następnie wsyp kawę do sitka z filtrem — około 10-15 g, w kolejnym kroku ubij delikatnie jej powierzchnię za pomocą plastikowego tampera.
- Połącz cylinder z sitkiem prysznicowym, później sitko z kawą, a na końcu podłącz kubek.
- Do cylindra wlej 40-80 ml gorącej wody.
- Poczekaj około 30 sekund i zacznij powoli przeciskać napar.
- Wlej kawę do filiżanki lub ulubionego kubka. Gotowe!
Idealne espresso każdego dnia
Jak widzisz, idealne espresso nie wymaga drogich sprzętów. Cafflano Kompresso to praktyczne urządzenie, które pozwala przygotować aromatyczny i gęsty napar z tak naprawdę każdego typu kawy, jednak poleca się kawy specjalnie palone pod espresso- czyli ciemniej niż pod metody przelewowe. Wówczas będziesz miał pewność, że używasz idealnych ziaren do tego rodzaju kawy.
Autor:Labuna.pl