🔥 Nowość! Kaffeelix już dostępny! Świeżutkie kawy od KB Coffee i Beansmith’s – nie przegap!
- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Palarnie
- Beansmith's Coffee- Czechy
- Bracia Ziółkowscy - Polska
- COFFEE PLANT- Polska
- DAK Coffee - Holandia
- Friedhats- Holandia
- Guest Coffee - Polska
- Good Coffee - Polska
- HAYB- Polska
- Kaffeelix - Austria
- KB Coffee Roasters - Francja
- TANAT - Francja
- Klaro Coffee - Polska
- Labuna - MY
- Momento Coffee - Polska
- PRAŻ Micro Roastery - Polska
- Rum Baba Coffee- Holandia
- Sheep & Raven - Polska
- Trigger Coffee- Polska
- Metoda zaparzania
- Rodzaj
- Pochodzenie
-
Palarnie
- Młynki
- Herbata
- Akcesoria
- Promocje
- Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Beansmith's Coffee- Czechy
-
Bracia Ziółkowscy - Polska
-
COFFEE PLANT- Polska
-
DAK Coffee - Holandia
-
Friedhats- Holandia
-
Guest Coffee - Polska
-
Good Coffee - Polska
-
HAYB- Polska
-
Kaffeelix - Austria
-
KB Coffee Roasters - Francja
-
TANAT - Francja
-
Klaro Coffee - Polska
-
Labuna - MY
-
Momento Coffee - Polska
-
PRAŻ Micro Roastery - Polska
-
Rum Baba Coffee- Holandia
-
Sheep & Raven - Polska
-
Trigger Coffee- Polska
Palarnie -
-
Młynki
-
Herbata
- Akcesoria
- Promocje
-
Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
-
- Szukaj
- Moje konto
- Ulubione
-
Koszyk
0
-
Koszyk (0)Koszyk jest pustyDo bezpłatnej dostawy brakuje -,--Darmowa dostawa!Suma 0,00 złCena uwzględnia rabaty
-



KB Coffee Roasters- Kolumbia El Diviso Papayo - 250g
Data palenia: 05.05.2025
- Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
- DPD Pickup 7.99
- Paczkomaty InPost 12.99
- Kurier Inpost 14.99
- Kurier DPD 15.99
- Kurier (Pobranie) 18
KB Coffee Roasters- Kolumbia El Diviso Papayo - 250g
Nestor i jego brat Adrian przejęli rodzinną farmę i podjęli decyzję o rozszerzeniu produkcji na kawę speciality. Dwaj bracia połączyli siły z Johanem Vergarą, aby stworzyć farmę „El Diviso” w regionie Huila w Kolumbii. Ten młody, trzyosobowy zespół już robi furorę na scenie kawowej specialty.
Odmiana Yellow Papayo, pełno owoców w profilu. Rarytas!
Proces obróbki:
● Krok 1. Naturalny proces Chiroso Caturra rozpoczyna się od zbioru w stanie optymalnej dojrzałości – z kilkoma stopniami Brixa, które wynoszą się pomiędzy 24 a 26 stopniami. Kawę wprowadza się do plastikowych zbiorników, w których przeprowadzony jest proces utleniania (48 godzin). W tym procesie odciek wydobywany przez instalację jest recyrkulowany do końca cyklu pomiaru stopni Brixa i pH (4,5).
● Krok 2. W celu rozpoczęcia fermentacji beztlenowej przeprowadza się szok termiczny w temperaturze 50°C i wprowadza do szczelnych plastikowych pojemników. Podczas fermentacji beztlenowej dodane zostały drożdże Saccharomyces cerevisiae typu T58, stosowane do poprawy profilu w przemyśle piwowarniczym. Roztwór dodano do wiśni poprzez spryskiwanie i pozostawiono w fazach kondycjonowania i namnażania na 80 godzin.
● Krok 3. Po tym procesie wiśnie są suszone mechanicznie, aby odsunąć jak najwięcej wody (ok. 12 godzin), a następnie suszone na słońcu (ok. 15 dni). Następnie badamy jakość fizyczną i sensoryczną.
Profil sensoryczny: czarna porzeczka, czerwona porzeczka, truskawki, wiśnie
Dane producenta
KB CaféShop
53 Av. Trudaine,
75009 Paris,
France
coffee@kbcoffeeroasters.com
-
Świeża dostawa