🔥 Nowość! Kaffeelix już dostępny! Świeżutkie kawy od KB Coffee i Beansmith’snie przegap!

KB Coffee Roasters- Kolumbia El Diviso Papayo - 250g

Data palenia: 05.05.2025

125.00
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Mielenie:
szt.
Wysyłka / Odbiór: 24 h 🚀/ "od ręki" Ul. Płocka 22A 🏡
Cena przesyłki od:
7.99
  • Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
  • DPD Pickup 7.99
  • Paczkomaty InPost 12.99
  • Kurier Inpost 14.99
  • Kurier DPD 15.99
  • Kurier (Pobranie) 18
Więcej o produkcie
Profil sensoryczny:
Truskawki, Wiśnie, Czarna porzeczka, czerwone owoce
Obróbka:
double fermentation thermal shock
Profil wypalenia:
Pod filtr
Waga
0.25 kg

KB Coffee Roasters- Kolumbia El Diviso Papayo - 250g

Nestor i jego brat Adrian przejęli rodzinną farmę i podjęli decyzję o rozszerzeniu produkcji na kawę speciality. Dwaj bracia połączyli siły z Johanem Vergarą, aby stworzyć farmę „El Diviso” w regionie Huila w Kolumbii. Ten młody, trzyosobowy zespół już robi furorę na scenie kawowej specialty. 

Odmiana Yellow Papayo, pełno owoców w profilu. Rarytas!

Proces obróbki: 

● Krok 1. Naturalny proces Chiroso Caturra rozpoczyna się od zbioru w stanie optymalnej dojrzałości – z kilkoma stopniami Brixa, które wynoszą się pomiędzy 24 a 26 stopniami. Kawę wprowadza się do plastikowych zbiorników, w których przeprowadzony jest proces utleniania (48 godzin). W tym procesie odciek wydobywany przez instalację jest recyrkulowany do końca cyklu pomiaru stopni Brixa i pH (4,5).

● Krok 2. W celu rozpoczęcia fermentacji beztlenowej przeprowadza się szok termiczny w temperaturze 50°C i wprowadza do szczelnych plastikowych pojemników. Podczas fermentacji beztlenowej dodane zostały drożdże Saccharomyces cerevisiae typu T58, stosowane do poprawy profilu w przemyśle piwowarniczym. Roztwór dodano do wiśni poprzez spryskiwanie i pozostawiono w fazach kondycjonowania i namnażania na 80 godzin.

● Krok 3. Po tym procesie wiśnie są suszone mechanicznie, aby odsunąć jak najwięcej wody (ok. 12 godzin), a następnie suszone na słońcu (ok. 15 dni). Następnie badamy jakość fizyczną i sensoryczną.

 Profil sensoryczny: czarna porzeczka, czerwona porzeczka, truskawki, wiśnie

Parametry:
Profil sensoryczny:
Truskawki, Wiśnie, Czarna porzeczka, czerwone owoce
Obróbka:
double fermentation thermal shock
Profil wypalenia:
Pod filtr

Dane producenta

KB CaféShop
53 Av. Trudaine,
75009 Paris,
France

coffee@kbcoffeeroasters.com

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: