- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Palarnie
- Beansmith's Coffee- Czechy
- Bracia Ziółkowscy - Polska
- COFFEE PLANT- Polska
- DAK Coffee - Holandia
- Friedhats- Holandia
- Guest Coffee - Polska
- HAYB- Polska
- Kavoholik - Słowacja
- Kaffeelix - Austria
- KB Coffee Roasters - Francja
- Kolibri Coffee - Holandia
- TANAT - Francja
- Klaro Coffee - Polska
- Labuna - MY
- Manhattan Coffee- Holandia
- Momento Coffee - Polska
- PRAŻ Micro Roastery - Polska
- Rum Baba Coffee- Holandia
- Sheep & Raven - Polska
- Trigger Coffee- Polska
- Metoda zaparzania
- Rodzaj
- Pochodzenie
-
Palarnie
- Młynki
- Herbata
- Akcesoria
- Promocje
- Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Beansmith's Coffee- Czechy
-
Bracia Ziółkowscy - Polska
-
COFFEE PLANT- Polska
-
DAK Coffee - Holandia
-
Friedhats- Holandia
-
Guest Coffee - Polska
-
HAYB- Polska
-
Kavoholik - Słowacja
-
Kaffeelix - Austria
-
KB Coffee Roasters - Francja
-
Kolibri Coffee - Holandia
-
TANAT - Francja
-
Klaro Coffee - Polska
-
Labuna - MY
-
Manhattan Coffee- Holandia
-
Momento Coffee - Polska
-
PRAŻ Micro Roastery - Polska
-
Rum Baba Coffee- Holandia
-
Sheep & Raven - Polska
-
Trigger Coffee- Polska
Palarnie -
-
Młynki
-
Herbata
- Akcesoria
- Promocje
-
Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
-
- Szukaj
- Moje konto
- Ulubione
-
Koszyk
0
-
Koszyk (0)Koszyk jest pustyDo bezpłatnej dostawy brakuje -,--Darmowa dostawa!Suma 0,00 złCena uwzględnia rabaty
-



Kolibri Coffee - Kolumbia Red Jam - 250g
Data palenia: 06.05.2025
- Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
- DPD Pickup 7.99
- Paczkomaty InPost 12.99
- Kurier Inpost 14.99
- Kurier DPD 15.99
- Kurier (Pobranie) 18
Kolibri Coffee - Kolumbia Red Jam - 250g
Co-ferment z... jagodami! Yes! Bomba owoców, czysta, lekka, orzeźwiająca, wspaniała.
La Luisa to duża posiadłość o powierzchni 70 hektarów położona w regionie Antioquia. Cztery lata temu właściciel Juan Pablo Vélez rozpoczął projekt wykorzystania maceracji węglowej w zbiornikach ze stali nierdzewnej z wtryskiem CO2. Opierając się na tym doświadczeniu, około dwa lata temu opracował metodę fermentacji kawy z sokiem owocowym. Ta innowacja umożliwiła farmie produkcję niezwykle zdefiniowanych i spójnych profili, a także poszerzyła gamę oferowanych smaków. Dzięki wydłużonemu okresowi fermentacji te kawy mogą pochwalić się złożonymi aromatami.
O procesie:
Dojrzałe owoce kawy są wprowadzane do zbiornika, a CO² jest przepłukiwane, aby stworzyć środowisko bez obecności tlenu (beztlenowe). Wiśnie są fermentowane w tym środowisku przez 5 dni (120 godzin). Następnie wiśnie są usuwane z miąższu i fermentowane po raz drugi z ich moszczorem, a także ze świeżym sokiem z jagód. Ta druga fermentacja trwa 3 dni.
Rekomendowana receptura:
15 g średnio zmielonej kawy
240 g wody | Temperatura | 92°C
Czas parzenia | 2:20 minut
Liczba zalań | 4
Profil sensoryczny: jagoda, truskawka, miód
Dane producenta
Kolibri Coffee Roasters
Meerweg 13 c,
9482 TE Tynaarlo
Netherlands
+31 6 22506214
admin@kolibricoffee.com
-
Świeża dostawa