Beansmith's Coffee - Kolumbia Atunkaa, DECAF - 250g
Kawa ta jest wypalona w stopniu OMNI czyli do parzenia w ekspresie ciśnioeniowym oraz do metod przelewowych.
Ta bezkofeinowa jest warta swojej ceny! Nawet nie wiedziałbyś, że przeszła proces dekofeinizacji.
Informację o kawie od Baristów palarni Beansmit's:
Espresso: Przepis, który sprawdził się u nas najlepiej w przypadku espresso, to 1:2,23 z czasem od 27 do 30 sekund. Rezultatem było bardzo przyjemne, gładkie espresso z soczystością owoców pestkowych, subtelnymi kwiatowymi nutami podobnymi do trawy cytrynowej i słodyczą podobną do ciasteczek czekoladowych. Nawet w napoju mlecznym kawa sprawdziła się dobrze. Cappuccino było pięknie zrównoważone i gładkie z nutami karmelu i czekolady.
Filtr: Do filtra użyliśmy tej samej grubości mielenia, do której jesteśmy przyzwyczajeni w przypadku innych kaw mytych, a kawa płynęła nieco wolniej. Całkowity czas parzenia wyniósł około 3 minut i 20 sekund. Nawet po zaparzeniu filtrem kawa miała przyjemną morelową soczystość i lżejsze kwiatowe body. Ogólnie rzecz biorąc, bardzo przyjemny napój i nikt by nawet nie zauważył, że pije kawę bezkofeinową.
Profil sensoryczny: morela, kwiaty, ciasteczka czekoladowe
Parametry:
Profil sensoryczny:
Czekolada, Kwiaty, Morela
Obróbka:
Sugarcane E.A.Decaf (naturalny proces dekofeinizacji)
Profil wypalenia:
Omni roast
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.