Caffe Grano - Cascara - Rwanda Rushashi - 200g

39.00
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Mielenie:
szt.
Wysyłka / Odbiór: 24 h 🚀/ "od ręki" Ul. Płocka 22A 🏡
Cena przesyłki od:
7.99
  • Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
  • DPD Pickup 7.99
  • Paczkomaty InPost 12.99
  • Kurier Inpost 14.99
  • Kurier DPD 15.99
  • Kurier (Pobranie) 18
Więcej o produkcie
Profil sensoryczny:
Miód, Kakao, poziomki
Waga
0.2 kg

Caffe Grano - Cascara - Rwanda Rushashi - 200g

Cascara to suszona skórka i miąższ owoców kawowca. Powstaje w stacji obróbki kawy, podczas procesu oddzielania owoca kawy od nasion (ang. depulping). Cascara tak jak wszystkie części kawowca zawiera alkaloid - kofeinę, ponieważ jest to wykształcony ewolucyjnie sposób ochrony przed szkodnikami, jednak jej zawartość jest niższa ok. 110 mg/l.

 Świetnie sprawdzi się z lodem, tonicami, lub na ciepło z przyprawami korzennymi. 

Sugerowany sposób parzenia: 

8g suszu /100 ml wody o temp. 96 stopni Celsjusza. Czas parzenia: 6 min.

Kraj, region: Rwanda, Prowincja Północna, producent ziaren: Spółdzielnia Rushashi, odmiana botaniczna: Bourbon

Profil sensoryczny: poziomki, miodowa słodycz, kakao

Parametry:
Profil sensoryczny:
Miód, Kakao, poziomki

W zaparzaczu Hario V60 otrzymamy około 370ml kawy o wysokiej soczystości:

  • Doza: 25 gram
  • Mielenie: W Comandante C40: 24-25 clicków
  • Woda: Kryształ Żywiecki o temperaturze: 93°C
  • Całkowity czas parzenia: 02:30-02:45
  • Preinfuzja: 00:00→00:30 sekund, 60ml wody
  • Pierwsze zalanie: 00:30→00:35, do 100 ml
  • Drugie zalanie: 00:45→00:55, do 200 ml
  • Trzecie zalanie: 01:05→01:15, do 300 ml
  • Czwarte zalanie: 01:25→01:35, do 400 ml
  • Zdejmujemy dripa: 02:30 lub 02:45

Dane producenta

CAFFE GRANO SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ
ul. LEGIONOWA 59C
05-261 MARKI
Poland

794 044 001
biuro@caffegrano.pl

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: