- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Palarnie
- Beansmith's Coffee- Czechy
- Bracia Ziółkowscy - Polska
- COFFEE PLANT- Polska
- DAK Coffee - Holandia
- Friedhats- Holandia
- Guest Coffee - Polska
- Good Coffee - Polska
- HAYB- Polska
- KB Coffee Roasters - Francja
- TANAT - Francja
- Klaro Coffee - Polska
- Labuna - MY
- LOT Coffee Roastery - Słowacja
- Miga Coffee - Polska
- Momento Coffee - Polska
- Nero Scuro - Włochy
- People Possesion - Francja
- Runty Roaster- Polska
- Trigger Coffee- Polska
- Metoda zaparzania
- Rodzaj
- Pochodzenie
-
Palarnie
- Młynki
- Herbata
- Akcesoria
- Promocje
- Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Beansmith's Coffee- Czechy
-
Bracia Ziółkowscy - Polska
-
COFFEE PLANT- Polska
-
DAK Coffee - Holandia
-
Friedhats- Holandia
-
Guest Coffee - Polska
-
Good Coffee - Polska
-
HAYB- Polska
-
KB Coffee Roasters - Francja
-
TANAT - Francja
-
Klaro Coffee - Polska
-
Labuna - MY
-
LOT Coffee Roastery - Słowacja
-
Miga Coffee - Polska
-
Momento Coffee - Polska
-
Nero Scuro - Włochy
-
People Possesion - Francja
-
Runty Roaster- Polska
-
Trigger Coffee- Polska
Palarnie -
-
Młynki
-
Herbata
- Akcesoria
- Promocje
-
Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
-
- Szukaj
- Moje konto
- Ulubione
-
Koszyk
0
-
Koszyk (0)Koszyk jest pustyDo bezpłatnej dostawy brakuje -,--Darmowa dostawa!Suma 0,00 złCena uwzględnia rabaty
-



Caffe Grano - Cascara - Rwanda Rushashi - 200g
- Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
- DPD Pickup 7.99
- Paczkomaty InPost 12.99
- Kurier Inpost 14.99
- Kurier DPD 15.99
- Kurier (Pobranie) 18
Caffe Grano - Cascara - Rwanda Rushashi - 200g
Cascara to suszona skórka i miąższ owoców kawowca. Powstaje w stacji obróbki kawy, podczas procesu oddzielania owoca kawy od nasion (ang. depulping). Cascara tak jak wszystkie części kawowca zawiera alkaloid - kofeinę, ponieważ jest to wykształcony ewolucyjnie sposób ochrony przed szkodnikami, jednak jej zawartość jest niższa ok. 110 mg/l.
Świetnie sprawdzi się z lodem, tonicami, lub na ciepło z przyprawami korzennymi.
Sugerowany sposób parzenia:
8g suszu /100 ml wody o temp. 96 stopni Celsjusza. Czas parzenia: 6 min.
Kraj, region: Rwanda, Prowincja Północna, producent ziaren: Spółdzielnia Rushashi, odmiana botaniczna: Bourbon
Profil sensoryczny: poziomki, miodowa słodycz, kakao
W zaparzaczu Hario V60 otrzymamy około 370ml kawy o wysokiej soczystości:
- Doza: 25 gram
- Mielenie: W Comandante C40: 24-25 clicków
- Woda: Kryształ Żywiecki o temperaturze: 93°C
- Całkowity czas parzenia: 02:30-02:45
- Preinfuzja: 00:00→00:30 sekund, 60ml wody
- Pierwsze zalanie: 00:30→00:35, do 100 ml
- Drugie zalanie: 00:45→00:55, do 200 ml
- Trzecie zalanie: 01:05→01:15, do 300 ml
- Czwarte zalanie: 01:25→01:35, do 400 ml
- Zdejmujemy dripa: 02:30 lub 02:45
Dane producenta
CAFFE GRANO SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ
ul. LEGIONOWA 59C
05-261 MARKI
Poland
794 044 001
biuro@caffegrano.pl
-
Świeża dostawa