Friedhats - Etiopia Lalesa, Anaerobic - 250g

Data palenia: 07.10.2025 Profil sensoryczny: owoce tropikalne, czekolada

Cena: 89.00

Zarejestruj się, aby otrzymać za ten zakup 89 punktów lojalnościowych.
Mielenie:
szt.

Dostępność i dostawa

Wysyłka / Odbiór: 24h🚀/odbierz dziś-Ul. Płocka 22A🏡
Cena przesyłki od:
7.99
  • Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
  • DPD Pickup 7.99
  • Paczkomaty InPost 12.99
  • Kurier Inpost 14.99
  • Kurier DPD 15.99
  • Kurier (Pobranie) 18

Więcej o produkcie

Profil sensoryczny:
Mleczna czekolada, Owoce tropikalne
Obróbka:
Fermentacja beztlenowa (anaerobic)
Wysokość uprawy:
2000-2200 m n.p.m
Odmiana botaniczna:
Heirloom
Profil wypalenia:
Pod filtr
Waga
0.25 kg

Friedhats - Etiopia Lalesa, Anaerobic - 250g

Etiopia Lalesa Anaerobic to eksplozja owoców tropikalnych z aksamitnym tłem czekolady mlecznej. W filiżance odnajdziesz soczyste nuty mango, papai i ananasa, które łączą się z kremową, deserową słodyczą. Kawa ma pełne, gładkie body i długi, słoneczny finisz przypominający tropikalny deser „Sunset Twist”. Doskonała zarówno do metod przelewowych, jak i jako nowoczesne espresso o owocowo-czekoladowym charakterze.

Kawa z regionu Gedeb w Etiopii, pochodząca ze stacji obróbki Lalesa, gdzie drobni plantatorzy uprawiają tradycyjne odmiany Heirloom na wysokości 2150–2200 m n.p.m. Ziarna tej partii zostały poddane wydłużonej fermentacji beztlenowej (anaerobic), co pozwoliło uzyskać wyjątkowo głęboki, tropikalny profil smakowy. W Lalesa czas płynie wolniej – proces suszenia i fermentacji prowadzony jest z ogromną dbałością o detale, by wydobyć z każdej wiśni maksimum słodyczy i złożoności.

Profil sensoryczny: owoce tropikalne, czekolada

Parametry:
Profil sensoryczny:
Mleczna czekolada, Owoce tropikalne
Obróbka:
Fermentacja beztlenowa (anaerobic)
Wysokość uprawy:
2000-2200 m n.p.m
Odmiana botaniczna:
Heirloom
Profil wypalenia:
Pod filtr
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Zadaj pytanie