- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Palarnie
- Bracia Ziółkowscy - Polska
- COFFEE PLANT- Polska
- DAK Coffee - Holandia
- Friedhats- Holandia
- Guest Coffee - Polska
- Good Coffee - Polska
- HAYB- Polska
- KB Coffee Roasters - Francja
- Klaro Coffee - Polska
- Labuna - MY
- MAMAM Coffee - Polska
- Miga Coffee - Polska
- Momento Coffee - Polska
- Rum Baba Coffee- Holandia
- Swerl Coffee - Szwecja
- The Naughty Dog- Czechy
- Metoda zaparzania
- Rodzaj
- Pochodzenie
-
Palarnie
- Młynki
- Herbata
- Akcesoria
- Promocje
- Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Bracia Ziółkowscy - Polska
-
COFFEE PLANT- Polska
-
DAK Coffee - Holandia
-
Friedhats- Holandia
-
Guest Coffee - Polska
-
Good Coffee - Polska
-
HAYB- Polska
-
KB Coffee Roasters - Francja
-
Klaro Coffee - Polska
-
Labuna - MY
-
MAMAM Coffee - Polska
-
Miga Coffee - Polska
-
Momento Coffee - Polska
-
Rum Baba Coffee- Holandia
-
Swerl Coffee - Szwecja
-
The Naughty Dog- Czechy
Palarnie -
-
Młynki
-
Herbata
- Akcesoria
- Promocje
-
Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
-
- Szukaj
- Moje konto
- Ulubione
-
Koszyk
0
-
Koszyk (0)Koszyk jest pustyDo bezpłatnej dostawy brakuje -,--Darmowa dostawa!Suma 0,00 złCena uwzględnia rabaty
-



Friedhats - Etiopia Telila, Decaf (bezkofeinowa) - 250g
Data palenia: 25.03.2025
- Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
- DPD Pickup 7.99
- Paczkomaty InPost 12.99
- Kurier Inpost 14.99
- Kurier DPD 15.99
- Kurier (Pobranie) 18
Friedhats - Etiopia Telila, Decaf (bezkofeinowa) - 250g
Nie bój się kawy bezkofeinowej, nie myśl o tych ciemnych, palonych kawach, które ludzie piją, gdy często nie mają wyboru. Czasy się zmieniają i jesteśmy tutaj, aby to udowodnić owocową, odjechaną, interesującą etiopską kawą bezkofeinową. Składająca się z odmian landrace i pochodząca z Telila CWS, grupy producentów z regionu Agaro w zachodniej Etiopii. Kawa bezkofeinowa ma nuty czerwonego jabłka, krówki i mlecznej czekolady.
Proces octanu etylu zyskuje popularność w specjalnościach ze względu na jego zdolność do utrzymywania jakości i ogólnego profilu smakowego. Octan etylu jest naturalnie występującym związkiem chemicznym, który można uzyskać z niemal wszystkich owoców i warzyw, a gdy kawa jest w nim zanurzona, struktura ziarna ulega zmianie, co pozwala kofeinie opuścić ziarno, zachowując jednocześnie swój smak. Octan etylu może brzmieć trochę przerażająco, ale może być szkodliwy tylko wtedy, gdy jest bardzo skoncentrowany do najczystszej postaci, a następnie spożywany w dużych ilościach (prawie niemożliwe).
Należy pamiętać, że kawa bezkofeinowa nigdy nie jest w 100% pozbawiona kofeiny. W ziarnach może zawsze pozostać śladowa ilość kofeiny (do 0,3%), aby można było uznać je za kawę bezkofeinową.
Profil sensoryczny: czerwone jabłko, mleczna czekolada, krówki
-
Świeża dostawa