🔥 Nowość! Kaffeelix już dostępny! Świeżutkie kawy od KB Coffee i Beansmith’snie przegap!

Friedhats - Salwador FES Portillo 48h, Espresso - 250g

Data palenia: 05.05.2025

69.00
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Mielenie:
szt.
Wysyłka / Odbiór: 24 h 🚀/ "od ręki" Ul. Płocka 22A 🏡
Cena przesyłki od:
7.99
  • Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
  • DPD Pickup 7.99
  • Paczkomaty InPost 12.99
  • Kurier Inpost 14.99
  • Kurier DPD 15.99
  • Kurier (Pobranie) 18
Więcej o produkcie
Profil sensoryczny:
Wiśnie, Gorzka czekolada, Migdały
Obróbka:
48 h - Anaerobic
Odmiana botaniczna:
Portillo
Profil wypalenia:
Pod espresso
Waga
0.25 kg

Friedhats - Salwador FES Portillo 48h - 250g

Kolejny super lot z rodzinnej farmy Rodolfo Ruffattiego. 

Rodolfo z dumą dzieli się historią pana Portillo, dalekiego krewnego, który był znany jako bardzo kreatywny rolnik, skupiony na tworzeniu własnych odmian poprzez staranne zapylanie krzyżowe. Chociaż nie opisywał szczegółowo swojej pracy, aby inni mogli ją naśladować, był hojny w dzieleniu się owocami swojej pracy – obdarowując ojca Rodolfo nasionami „Portillo”, aby sam je uprawiał.

Drzewa rosną na wysokości 1650 m n.p.m., a po zerwaniu wiśni przechodzą 48-godzinny naturalny proces, w wyniku którego powstają złożone, fermentowane smaki z musującym odczuciem w ustach. Pomyśl o efektownych czekoladowych cukierkach z nutą tropikalnej kwasowości. Ruffatti ma teorię, że starsze drzewa wytwarzają bardziej złożone smaki i może to tylko romantyczny pomysł, ale w tym szaleństwie jest jakaś metoda i jesteśmy skłonni się z tym zgodzić.

Profil sensoryczny: Gorzka czekolada, wiśnia i migdały

Parametry:
Profil sensoryczny:
Wiśnie, Gorzka czekolada, Migdały
Obróbka:
48 h - Anaerobic
Odmiana botaniczna:
Portillo
Profil wypalenia:
Pod espresso
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: