🔥 Nowość! Kaffeelix już dostępny! Świeżutkie kawy od KB Coffee i Beansmith’s – nie przegap!
- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Palarnie
- Beansmith's Coffee- Czechy
- Bracia Ziółkowscy - Polska
- COFFEE PLANT- Polska
- DAK Coffee - Holandia
- Friedhats- Holandia
- Guest Coffee - Polska
- Good Coffee - Polska
- HAYB- Polska
- Kaffeelix - Austria
- KB Coffee Roasters - Francja
- TANAT - Francja
- Klaro Coffee - Polska
- Labuna - MY
- Momento Coffee - Polska
- PRAŻ Micro Roastery - Polska
- Rum Baba Coffee- Holandia
- Sheep & Raven - Polska
- Trigger Coffee- Polska
- Metoda zaparzania
- Rodzaj
- Pochodzenie
-
Palarnie
- Młynki
- Herbata
- Akcesoria
- Promocje
- Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Beansmith's Coffee- Czechy
-
Bracia Ziółkowscy - Polska
-
COFFEE PLANT- Polska
-
DAK Coffee - Holandia
-
Friedhats- Holandia
-
Guest Coffee - Polska
-
Good Coffee - Polska
-
HAYB- Polska
-
Kaffeelix - Austria
-
KB Coffee Roasters - Francja
-
TANAT - Francja
-
Klaro Coffee - Polska
-
Labuna - MY
-
Momento Coffee - Polska
-
PRAŻ Micro Roastery - Polska
-
Rum Baba Coffee- Holandia
-
Sheep & Raven - Polska
-
Trigger Coffee- Polska
Palarnie -
-
Młynki
-
Herbata
- Akcesoria
- Promocje
-
Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
-
- Szukaj
- Moje konto
- Ulubione
-
Koszyk
0
-
Koszyk (0)Koszyk jest pustyDo bezpłatnej dostawy brakuje -,--Darmowa dostawa!Suma 0,00 złCena uwzględnia rabaty
-



Friedhats - Salwador FES Portillo 48h, Espresso - 250g
Data palenia: 05.05.2025
- Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
- DPD Pickup 7.99
- Paczkomaty InPost 12.99
- Kurier Inpost 14.99
- Kurier DPD 15.99
- Kurier (Pobranie) 18
Friedhats - Salwador FES Portillo 48h - 250g
Kolejny super lot z rodzinnej farmy Rodolfo Ruffattiego.
Rodolfo z dumą dzieli się historią pana Portillo, dalekiego krewnego, który był znany jako bardzo kreatywny rolnik, skupiony na tworzeniu własnych odmian poprzez staranne zapylanie krzyżowe. Chociaż nie opisywał szczegółowo swojej pracy, aby inni mogli ją naśladować, był hojny w dzieleniu się owocami swojej pracy – obdarowując ojca Rodolfo nasionami „Portillo”, aby sam je uprawiał.
Drzewa rosną na wysokości 1650 m n.p.m., a po zerwaniu wiśni przechodzą 48-godzinny naturalny proces, w wyniku którego powstają złożone, fermentowane smaki z musującym odczuciem w ustach. Pomyśl o efektownych czekoladowych cukierkach z nutą tropikalnej kwasowości. Ruffatti ma teorię, że starsze drzewa wytwarzają bardziej złożone smaki i może to tylko romantyczny pomysł, ale w tym szaleństwie jest jakaś metoda i jesteśmy skłonni się z tym zgodzić.
Profil sensoryczny: Gorzka czekolada, wiśnia i migdały
-
Świeża dostawa