Kolibri Coffee - Kolumbia El Diviso - 250g

Data palenia: 11.11.2025 Profil sensoryczny: truskawka, brzoskwinia, cukier

Cena: 72.00

Zarejestruj się, aby otrzymać za ten zakup 72 punktów lojalnościowych.
Mielenie:
szt.

Dostępność i dostawa

Wysyłka / Odbiór: 24h🚀/odbierz dziś-Ul. Płocka 22A🏡
Cena przesyłki od:
6.99
  • Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
  • DPD Pickup 6.99
  • Paczkomaty InPost 12.99
  • Kurier Inpost 14.99
  • Kurier DPD 15.99
  • Kurier (Pobranie) 18

Więcej o produkcie

Profil sensoryczny:
Brzoskwinia, Truskawki, Cukier
Obróbka:
Washed, Thermal Shock
Wysokość uprawy:
1750 m n.p.m
Odmiana botaniczna:
Caturra
Profil wypalenia:
Pod filtr
Waga
0.25 kg

Kolibri Coffee - Kolumbia El Diviso - 250g

W filiżance pojawia się wyraźna, soczysta truskawka, pełna słodyczy i lekkości. Towarzyszy jej kandyzowana brzoskwinia, miękka, deserowa i intensywna, która nadaje kawie aksamitnej, owocowej głębi. Całość domyka delikatna słodycz białego cukru, wydłużająca finisz i podkreślająca czystość profilu. Kawa jest elegancka, promienna i słodka, z charakterystyczną dla El Diviso przejrzystością i świeżą owocowością.

Kolumbia El Diviso to efekt pracy Nestora i Adriana Lasso, którzy przekształcili rodzinną farmę w centrum innowacyjnych procesów fermentacyjnych. Uprawiana na wysokości 1750 m n.p.m. w regionie Pitalito, Huila, odmiana Caturra została poddana obróbce washed z użyciem Thermal Shock, co pozwala zintensyfikować aromaty i nadać kawie wyjątkową czystość. To nowoczesny, dopracowany lot łączący tradycję i eksperyment.

Profil sensoryczny: truskawka, brzoskwinia, cukier

Parametry:
Profil sensoryczny:
Brzoskwinia, Truskawki, Cukier
Obróbka:
Washed, Thermal Shock
Wysokość uprawy:
1750 m n.p.m
Odmiana botaniczna:
Caturra
Profil wypalenia:
Pod filtr

Dane producenta

Kolibri Coffee Roasters
Meerweg 13 c,
9482 TE Tynaarlo
Netherlands

+31 6 22506214
admin@kolibricoffee.com

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Zadaj pytanie