Nero Scuro - Salwador San Francisco, Anaerobic Natural 300h - 200g
Data palenia: 22.11.2025 Profil sensoryczny: wiśnie, róża, gorzkiej czekolady, rodzynki
Cena: 89.00
Do bezpłatnej dostawy w Polsce brakuje -,--
Suma 0,00 zł
Cena uwzględnia rabaty
Do bezpłatnej dostawy w Polsce brakuje -,--
Suma 0,00 zł
Cena uwzględnia rabaty
Symbol:
Data palenia: 22.11.2025 Profil sensoryczny: wiśnie, róża, gorzkiej czekolady, rodzynki
Cena: 89.00
Nero Scuro - Salwador San Francisco, Anaerobic Natural 300h - 200g
Microlot z Finca San Francisco w regionie Apaneca-Ilamatepec to efekt pracy słynnej rodziny Salaverría, która od pięciu pokoleń specjalizuje się w produkcji kaw z wulkanicznych terenów Salwadoru. Ten lot odmiany Ethiopian Heirloom przeszedł ponad 300 godzin beztlenowej fermentacji naturalnej, zamkniętej w szczelnych tankach, co przełożyło się na głębię, strukturę i niecodzienną intensywność profilu.
W filiżance dominują intensywne nuty dojrzałej wiśni, wyraźnie wspierane kwiatowym akcentem róży. Całość uzupełnia aksamitna słodycz rodzynek oraz głęboki, deserowy charakter gorzkawej czekolady. Długi, kontrolowany proces fermentacji sprawia, że kawa jest skoncentrowana, aromatyczna i wielowymiarowa — naturalnie słodka, soczysta i jednocześnie elegancka. To idealny wybór dla fanów fermentacji anaerobic, którzy cenią klarowny, owocowo-kwiatowy profil o wysokiej intensywności.
Profil sensoryczny: wiśnie, róża, gorzkiej czekolady, rodzynki
Nero Scuro SRL
Via Vincenzo Bellini, 5,
36022 San Giuseppe VI,
Italy
info@neroscurocoffee.com