Pikola - Gwatemala Arnoldo Perez - 250g
Data palenia: 13.10.2025 Profil sensoryczny: cydr, białe wino, kwiaty
Cena: 89.00
Do bezpłatnej dostawy w Polsce brakuje -,--
Suma 0,00 zł
Cena uwzględnia rabaty
Do bezpłatnej dostawy w Polsce brakuje -,--
Suma 0,00 zł
Cena uwzględnia rabaty
Symbol:
Data palenia: 13.10.2025 Profil sensoryczny: cydr, białe wino, kwiaty
Cena: 89.00
Pikola - Gwatemala Arnoldo Perez - 250g
Gwatemala Arnoldo Pereza w obróbce Natural Champagne, czyli fermentacji w soku z owoców kawowca z udziałem drożdży szampańskich to prawdziwa uczta dla zmysłów.
Po ręcznych zbiorach owoce są fermentowane beztlenowo z dodatkiem drożdży szampańskich przez 150 godzin. Proces ten wzmacnia naturalną słodycz kawy i nadaje jej delikatną, winno-jabłkową kwasowość. Następnie wiśnie kawowca suszą się na podniesionych afrykańskich łożach przez około 25 dni, z regularnym przewracaniem, aby uzyskać równomierne wysuszenie i optymalny smak.
Arnaldo wraz z żoną zdecydowali się na budowę własnej stacji obróbki, którą ukończyli w ciągu sześciu miesięcy. Połączyli swoją wieloletnią wiedzę z nowoczesnymi metodami obróbki, aby osiągnąć jak najlepsze rezultaty.
Profil sensoryczny: cydr, białe wino, kwiaty
kafe pikola s.r.o.,
Polská 3,
78701 Šumperk
Czech Republic
+420 739 656 729
sumperk@kafepikola.cz